Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 7. 19:14 Forrás: MTI

Nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát az NVB

A Nemzeti Választási Bizottság határozata szerint a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Hirdetés

Czeglédy Csaba a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájának 36. helyén szerepel, a lista nyilvántartásba vételéről szóló döntés április 22-én lett jogerős. 

Czeglédy és társai ellen a Szegedi Törvényszéken bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt folyik eljárás. Az ügyben februrár elején emeltek vádat. Jelöltté válását követően azonban a bíróság felfüggesztette az eljárást, mivel az európai parlamenti választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, vele szemben a büntetőeljárás mindaddig nem folytatható, amíg a mentelmi joga fennáll. A bíróság egyúttal kezdeményezte az NVB-nél a vádlott mentelmi jogának felfüggesztését, az NVB azonban kedden úgy döntött, hogy fenntartja a jelölt mentelmi jogát.

A döntés előtt Czeglédy Csaba is szót kapott. A jelölt azt mondta,

szeretne aktívan részt venni a választási kampányban a hátralévő három hétben a jelölőszervezet és a baloldali közösség érdekében. Azt is mondta, nagy valószínűséggel nem lesz EP-képviselő, ennek ellenére nem tartja magát kamujelöltnek.

A keddi ülésen kilencen szavaztak a felfüggesztésre, nyolcan ellene. A felfüggesztéshez kétharmados többségre lett volna szükség.

(Fotó: A Szeged TV interjúja Czeglédy Csabával január 16-án, Budapesten.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adócsalás Czeglédy Csaba Demokratikus Koalíció DK EP-választás kampány költségvetési csalás Nemzeti Választási Bizottság választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés