Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Gyorsan olvad Szabó Bálint 64 milliós nyeresége: kifizette a sérelemdíjat a Cserepes sori piacnak
Szegeden 2019. május 7. 12:58

Gyorsan olvad Szabó Bálint 64 milliós nyeresége: kifizette a sérelemdíjat a Cserepes sori piacnak

Jogerősen elítélték Lázár János fizetett provokátorát, mert hazudott a Cserepes sori piaccal kapcsolatosan. A sérelemdíj végre megérkezett a piachoz, ám az valójában nem fedezi, nem fedezheti a Szabó Bálint által okozott károkat.

Hirdetés

Még március 1-jén megírtuk, jogerősen elítélte a Szeged Ítélőtábla Szabó Bálintot, aki akkor éppen a Cserepes sori kereskedők „képviselőjeként” több alkalommal is valótlanul állította, hogy „a piacvezetés egyértelmű szándéka, hogy a Cserepes sori piacot 2016. december 31-ével be akarják zárni és a piacot fel akarják számolni.”

Az Ítélőtábla döntése értelmében kötelezte Szabó Bálintot, hogy a delmagyar.hu, a szegedma.hu és a hirtv.hu sajtótermékekben, valamint a Hír TV esti híradójában fizetett közleményben adja közre, hogy valótlanságokat állított, egyúttal a jogsértés elkövetéséért elnézést kell kérnie a Cserepes sori Piac Kft.-től, valamint nyilatkoznia kell arról, hogy a piac a mai napig üzemel. Plusz egymillió forint sérelemdíjat, valamint a perköltséget és az illetéket is meg kellett fizetnie.

Rácz Attila, a piac vezetője arról tájékoztatta lapunkat, az egymillió forintos sérelmi díj megérkezett, ám a fizetett hirdetéseket, valamint az esti híradóban elhangzó fizetett közleményt meg nem látták, illetve olvasták, pedig azokat az ítélet jogerőre emelkedését követő nyolc napon belül meg kellett volna jelentetni. Ez a határidő „egy ideje” lejárt.

A piac igazgatója újra elmondta, Szabó Bálint téves jogi tanácsai miatt az általa megtévesztett kereskedőknek esetenként több százezer forint per-, illetve ügyvédi költséget is ki kellett fizetniük. Rácz hangsúlyozta, korábban a bíróság több mint hatvan ítéletében minden esetben a Cserepes sori Piac Kft.-nek adott igazat a bérlőkkel szemben a birtokháborítási és kiürítési perekben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cserepes sori Piac Kft. Szabó Bálint Szegedi Ítélőtábla
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés