Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 6. 23:28 Forrás: MTI

Folyamatosan növekszik Donald Trump támogatottsága 

A Gallup felmérése szerint egyre többen kedvelik az amerikai elnököt.

Hirdetés

Az Egyesült Államok elnökének támogatottsága jelenleg 46 százalékos, ami a Gallup eddigi felméréseiben a legmagasabb arány, ráadásul Trump népszerűségének erősödése folyamatosnak látszik. Míg március elején a megkérdezettek 39 százaléka támogatta őt, addig április elejére ez az arány 45 százalékosra hízott. Április utolsó két hetében pedig 46 százalékot mértek a kutatók.

Donald Trump támogatottsága között jelentős a különbség a két meghatározó párt táborában. Míg a republikánus tábor 91 százaléka egyetért az elnök politikájával, ez az arány a demokrata párt szavazóinak körében csak 12 százalékos. Tavaly novemberben egyébként a republikánus hívek 92 százalékban támogatták az elnököt. A független szavazók körében lényegében nincs változás: a korábbi 39 százalékkal szemben jelenleg 37 százalékuk van az elnök mellett. 

A népszerűség növekedését elemzők részben a Mueller-jelentésnek tulajdonítják, amiben Robert Mueller, a Trump és kampánycsapatának munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást vizsgáló különleges bizottság vezetője leszögezte, hogy sem Donald Trump, sem egyetlen munkatársa nem játszott össze oroszokkal a 2016-os választási győzelem érdekében. 

Az elemzők ugyanakkor rámutatnak arra is, hogy az elnök gazdaságpolitikája kifejezetten megnövelte a bizalmat a személye, illetve a politikája iránt. A felmérés idején már nyilvánosságra hozták az amerikai gazdaság első negyedéves teljesítményét, ami a bruttó nemzeti össztermék (GDP) 3,2 százalékos növekedését mutatta. Szárnyal a tőzsde, és csökkent a munkanélküliség is. A kutatás lezárulta után hozták nyilvánosságra a legfrissebb foglalkoztatási adatokat, amelyekből kiderült, hogy 49 év óta most a legkevesebb a munkanélküli az országban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerika Donald Trump Egyesült Államok kampány közvélemény-kutatás kutatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés