Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 6. 20:50 Forrás: MTI

Bécsben tárgyalt Ujhelyi és az Osztrák Szociáldemokrata Párt EP-listavezetője

A szociáldemokraták lehetséges együttműködéséről egyeztetett az MSZP európai parlamenti képviselője és Andreas Schieder.

Hirdetés

Mindkét politikus megerősítette, hogy nem véletlen, hogy találkozójuk egybeesik a szabadságpárti elnök Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár budapesti látogatásával. Az időpont megválasztását azzal indokolták, hogy így szerették volna megmutatni, hogy Európa két lehetséges út közül választhat: az egyik lehetőség, amit Orbán Viktor és Heinz-Christian Strache kínál az embereknek, a másik pedig az, amit az európai szociáldemokraták képviselnek.

Az MSZP–SPÖ: Szociális Európát! elnevezésű rendezvényen Ujhelyi István azt mondta, hogy

olyan Európát szeretnének, amelyik nem hagy leszakadni egyetlen térséget vagy családot sem, amelyik tudja, hogy egy tagállam, például Ausztria csak akkor lehet boldog, ha legalább annyira boldog és jól fejlődik Magyarország vagy bármely más új keleti tagállam is.

Ujhelyi István arról is beszélt, hogy olyan Európában gondolkodnak, ami nem a korábbi népek által hosszú évszázadokon át gyakorolt háborúskodásáról ismeretes, hanem együttműködik, és tiszteletben tartja az európai népek kultúráját, ugyanakkor tudja, hogy csak akkor van esélyünk a világpolitikában, a világkereskedelemben, a környezetvédelemben és a biztonság megteremtésében, ha Európa egységes.

Magyarország és Ausztria kapcsolatáról úgy vélekedett: az EP-ben szeretne együttműködni az osztrák kollegákkal, a két ország történelme, sorsa ugyanis sok tekintetben összeforrt, és mai érdekeik, értékeik is azonosak. 

Ujhelyi István a választópolgárokat az európai parlamenti választáson való részvételre buzdította, és felhívta a Bécsben élő magyarok figyelmét arra, hogy a bécsi magyar nagykövetségen május 17-ig regisztrálhatnak azok, akik ott szeretnék leadni szavazatukat.

Az SPÖ EP-listavezetője, Andreas Schieder azt hangsúlyozta:

olyan Európát szeretnének, ahol jogállamiság és sajtószabadság van, és ahol az emberek származásuktól függetlenül egyenlő esélyekkel rendelkeznek.

Ujhelyi István a Facebookon élőben közvetítette Andreas Schiederrel közös sajtótájékoztatóját Bécsből, ezt itt nézheti meg:

(Fotó: nepszava.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ausztria EP-választás kampány MSZP Orbán Viktor Ujhelyi István választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés