Hirdetés
Ziccer 2019. május 5. 20:47

Csak a csoda küszöbére jutott el a Szeged, átlépni nem sikerült

Nehéz helyzetben várta a visszavágót a MOL-Pick Szeged a Vardar ellen, hisz 8 gólos hátrányt kellett ledolgozni. Az első félidőben sikerült is, azonban a végére ismét jött egy hullámvölgy és csak négy góllal tudott nyerni a Szeged, ami a macedónok továbbjutását jelentette.
Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzést idegesebben kezdte a Szeged, Az első gól hétméteresből szerezte a Pick, de az ellentámadásból rögtön egyenlítettek a macedónok.

A következő támadást Sostaric elrontotta és ezt a Vardar ki is használta. Gyorsan egyenlített a Szeged, Bombac talált a hálóba.

Alilovic végre elkapta a fonalat és sikerrel védett. Zsitnyikov pedig az ellentámadásból megszerezte a vezetést. Sajnos a vendégek gyorsan kiegyenlítettek (3-3). A következő támadásból Zsitnyikov a kapufát találta el. A macedónok az ellentámadásból ismét betaláltak és újra átvették a vezetést a 10. percben. Bánhidi beállós helyéről egyenlített.

Ezt követően a Vardar támadhatott volna, azonban az egyik játékos dumálásért 2 perces kiállítást kapott, amelyet Bombac váltott gólra, így a 12. percben már a Szegednél volt ez előny.

Egy rossz passzot követően, újra a Szeged támadhatott és a végén Bombac ismét betalált, így a 13. percben már 6-4 volt ide.

A Vardar a következő támadásban is rontott, így újra a Szeged támadhatott. Bánhidi tökéletesen fejezte be az akciót és máris a macedón kapuban volt a labda. Ebben az időszakban 4 gólt lőtt zsinórban a Szeged.

Jobban összpontosított a Vardar, így góllal fejezte be a támadást, 7-5-re változatva az eredményt.

Bánhidi a harmadik gólját is belőtte (8-5). Azonban a védekezésben, egy kicsit keményebb volt a kelleténél a szegedi játékos és 2 perces büntetést kapott. A Vardar ezt az előnyt gólra váltotta. Azonban Zsitnyikov emberhátrányból is betalált és 9-6-ra alakította az eredményt.

Alilovic újra nagyot védett, a támadást pedig Bombac góllal fejezte be, így már 4 góllal vezetett a Szeged.

Továbbra sem működött tökéletesen a Vardar támadójátéka, amit egy újabb eladott labda is bizonyított. A megszerzett labdával Källman robogott a kapu felé és be is lőtte, így 11-6-ra alakítva az eredményt.

A Szeged védekezése nagyon jó volt, a Vardar támadói nem tudtak mit kezdeni vele. Azonban Bodó megmozdulását szabálytalannak ítélték és 2 percre büntették. Ezt könyörtelenül ki is használták a vendégek, így 11-7-re alakították az eredményt.

Bombac ötödik góljával ismét 5 lett a Szeged előnye a 21. percben. Mindezt emberhátrányból.

Az ellentámadás kimaradt, így a Szeged kiegészülve vezethette a következő támadását, amelyet Bánhidi góllal fejezett be, így 13-7 lett az eredmény. Azaz már 6 góllal vezetett a Szeged.

Egy jó sáncot követően Maqueda szerezte meg a labdát és támadhatott újra a Szeged. Bombac lövése kimaradt, de a labda maradt a Szegednél. Közben Bombac egy kicsit kakaskodott ellenfelével, de csak maradt a szájkarate. Balogh végül betalált, így már 7 gól volt az előny. Vardar kapust cserélt, hátha segít.

Közben a macedón játékosok egyre idegesebbek voltak, egymással és a bírókkal is sokat pöröltek. Az idegesség figyelmetlenné tette a Vardart, és elvesztették a labdát passzivitás miatt.

Így a Szeged a 8. gólért támadhatott. Bombacot a parkettába döngölték a védők, egy pillanatra úgy tűnt, komolyabb a baj, de aztán kiderült, semmi gond. A hétméterest Sigurmannsson bevágta és így a Szeged ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett hátrányát.

Támadásban továbbra sem találta a Szeged védekezésének ellenszerét a Vardar, így újra a hazaiak támadhattak. Bombac fantasztikus találata után a 27. percben már a Szeged állt továbbjutásra.

Azért látszott, a Vardar nem adta fel és újabb gólt szerzett, igaz ez csak a 8. volt a mai meccsen.

29 másodperccel a félidő vége előtt a Szeged támadhatott, amikor Pastor időt kért, hogy átbeszéljék az utolsó támadást. A megbeszélés sikerült, Maqueda belőtte, de a Vardarnak maradt még 20 másodperce, és sajnos ki is használták, így a félidőre 17-9-es szegedi előnnyel mehettek a csapatok.

A második félidő két gyors Vardar góllal kezdődött és máris 17-11 lett az eredmény. Sokkal keményebben védekezett a macedón csapat. Azonban végül Maqueda bevágta a Szeged 18. gólját. A támadást a Vardar is góllal fejezte be, és ráadásul Sostaricot kiállították 2 percre. A Szeged emberhátrányból is betalált, de azonnal jött a válasz. Ebben az időszakban felváltva este a gólok.

Bánhidi góljával már 20-13-lett. A kapuban cserélt a Szeged, Sego azonnal ziccert fogott. Bánhidi újra betalált. A Vardar támadása megint Sego kezében halt el. A Szeged támadását Zsitnyikov fejezte be és már ismét 9 góllal vezetett a Szeged.

Ezt követően ismét 1-1 gól esett mind a két oldalon. A Vardar újabb góljára nem tudott a Szeged válaszolni, Bombac labdája a partvonalon túl landolt, a vendégek pedig büntettek.

Sigurmannsson egy az egyben nagyon megverte a védőt és egy nagy góllal 24-16-ra alakította az eredményt.

A második félidő 11. percében lőhette az első hétméteresét a Vardar, be is lőtték. A válasz Zsitnyikovtól érkezett. (25-17).

Látszott, hogy a Vardar egy percig sem adta fel és újra 7-re csökkentették a hátrányukat. A Szeged támadása a kapufán halt el, az ellentámadásból pedig a Vardar már 25-19-re módosította az eredményt.

A 13. percben a negyedik kiállítását is megkapta a vendégcsapat. Az emberelőnyt hétméteressel sem tudta kihasználni a Szeged, Sigurmannsson nagyon fölé lőtte.

Sego nagyot védett, azonban Bombac fölépattintotta a labdát. Ekkor egy kicsit szétesett a hazai csapat támadása, semmi sem sikerült. Ráadásul Maqueda-t kiállították és a vendégek azonnal büntettek.. A Vardar 3 gólt lőtt zsinórban és 25-20-ra alakította z eredményt. Közben Bánhidi is kapott egy kétperces kiállítást és így kettős emberhátrányba került a hazai gárda.

Most semmi sem sikerült, Bombac újra hibázott a Vardar pedig büntetett (25-21)

A Szeged vezetőedzője, Pastor is érezte a bajt és időt kért, próbálta felrázni a játékosokat. Segot Alilovic váltotta a kapuban.

Maqueda a kapusba lőtte a labdát és így újra a Vardar támadhatott. És büntettek is! (25-22). A vendégek 5 gólt lőttek zsinórban, a Szeged pedig nem tudta elkapni a fonalat. Újra messzebb került a továbbjutás.

Sigurmannsson megint rontott, a ziccert a kapusba lőtte. A Szeged 9 perce nem lőtt gólt. Ezt a rossz szériát Bánhidi törte meg, a 7. góljával 26-23-ra alakította az eredményt.

Újra hétmétereshez jutott a Vardar, amit be is lőttek (26-24)

Gaber is betalált, de ez még kevés, hisz 3 gól csak az előny.

A Vardar folyamatosan lassította a játékot, az utolsó pillanatig kivártak. A bírók pedig partnerek voltak, nem nagyon jeleztek passzív játékot.

Alilovic védett, az ellentámadásból Maqueda találta kapuba. A Vardar támadása egy belemenés miatt gyorsan véget ért, és újra a Szeged támadhatott. Sikertelenül, Maqueda kínai figurája nem jött össze.

Mind a két csapat egyre idegesebben játszott, a Vardar támadása passzív játék miatt halt el, a Szegedé pedig lépéshiba miatt. Maqueda 29-24-re alakította az eredményt.

Sajnos a bírók sem a álltak ekkor a helyzet magaslatán, engedték a Vardar passzolgatását és nem jeleztek passzív játékot. Sőt Maqueda-t újra kiállították, ez volt neki a harmadik büntetése, így ő már nem térhetett vissza az utolsó 4 percre.

Alilovic újra nagyot védett, azonban Szeged elveszítette a labdát és az üres kapura nem hibázott a Vardar.

Az utolsó percekben a Szegednek semmi sem sikerült, amit elrontottak, azt el is rontották.

26 másodperccel a vége előtt kisebb bunyó alakult ki a pályán, néhány ütés is elcsattant. A Vardar játékosai mindenkit hergeltek, egymást, a Szegedi játékosokat és a közönséget is. Ekkor egy cseppet sem volt szimpatikus a vendégcsapat, sőt.

A végeredmény 29-25 lett, és ez a Vardar továbbjutását jelentette.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Vardar Szkopje