Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 4. 15:12

A legügyesebb megyei kerekesek vetélkedtek Szegeden

Képriport
Szombat délelőtt rendezte a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét. Három különböző területen vetélkedtek egymással a diákok, a legjobbak Nyíregyházán képviselhetik majd az országos döntőben Csongrád megyét.

Hirdetés

Hat megyei kapitányság négy-négy általános iskolás diákot delegált a megyei döntőre, így tizenkét fiú és ugyanennyi lány kezdte meg az elméleti teszt megírását a Szegedi Rendőrkapitányság épületében. A szegedieken kívül itt voltak a hódmezővásárhelyi, szentesi, csongrádi, makói, valamint a kisteleki kerékpárosok, akik a legügyesebbek voltak saját körzetükben.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Az elmélet után jöhettek a gyakorlati feladatok. A kapitányság tornacsarnokában ugyanis egy ügyességi pályát rendeztek be, amelyen igencsak nehéz volt két kerékkel végiggurulni. Amíg a fiúk az ügyességi versenyen küzdöttek a pontokért, addig a lányok a Lechner térről indulva az utcán mutathatták meg, mennyire ismerik a közlekedés szabályait. A csomópontokban rendőrkollégák figyelték, mennyire tartják be a KRESZ előírásait a fiatal kerékpárosok az utcán. A vetélkedő fiú és lány győztese képviseli majd a jövő héten Csongrád megyét az országos döntőben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kerékpár kerékpáros KRESZ rendőrség Szegedi Rendőrkapitányság Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Kerékpáros Iskola Kupa
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés