Szegeden 2019. május 2. 13:38

Most egy új Mercedes buszt kötöttek el

Sok információ nincs még az esetről, csak annyit tudni, hogy ismeretlenek Szőregen kötöttek el egy új Mercedes buszt. A rendőrök üldözték a tolvajokat, eközben a busz összetört.

A DAKK Zrt. az esettel kapcsolatban a következő közleményt jutatta el a sajtónak:

„Társaságunk megdöbbenéssel értesült arról, hogy 2019. május 2-ára virradó éjszaka ismeretlen elkövető eltulajdonította, illetve a menekülés során súlyosan megrongálta a társaság egyik új, korszerű autóbuszát. Az eltulajdonított jármű április 23-án, azaz másfél hete állt forgalomba Szegeden. Ezáltal a bűncselekmény igazi kárvallottjai a szegedi utasok, akik a javítás ideje alatt kénytelenek nélkülözni a magasabb komfortfokozatú autóbuszt. 

A DAKK Zrt. folyamatos és szoros együttműködésben áll a rendőrséggel és a helyi polgárőrségekkel, számos biztonságtechnikai beruházást valósított meg értékei megóvása érdekében, valamint kiemelt figyelmet fordít a társaság ellen elkövetett, és az utasokat is érintő bűncselekmények megelőzésére, illetve az ezek miatt indított bűntető eljárások segítésére. A cél, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül. Társaságunk minden tőle telhető támogatást megad az elkövető kézre kerítéséhez.

Szeretnénk a sajtó és a nyilvánosság segítségét kérni annak tudatosításában, hogy egy közfeladat ellátásában résztvevő jármű eltulajdonítása, megrongálása akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, továbbá jelentős kárt okoz a közszolgáltató társaságnak, és ezáltal a szolgáltatást igénybe vevő utasoknak is.”

Amennyiben további információink lesznek az ügyről, frissítjük cikkünket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: busz DAKK Zrt. lopás