Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 2. 09:14

Fiatalok pályázhatnak üresen álló bérlakásokra

A városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának csütörtök reggeli ülésén arról döntött, hogy hat üresen álló lakás bérleti jogát hirdeti meg szegedi fiatalok számára. A hat most meghirdetett lakásból öt a Tápai utcában, egy pedig a Cserzy Mihály utcában található.

Hirdetés

A fiatalok részére meghirdetett garzonlakásra az pályázhat aki, közvetlenül a pályázat benyújtását megelőzően legalább egy éve szegedi lakóhellyel, vagy legalább 3 év szegedi tartózkodási hellyel rendelkezik és ténylegesen életvitelszerűen Szegeden lakik. 

A 35. életévet nem töltötte be, és igazoltan házas vagy élettársi kapcsolatban él. Határozatlan, vagy minimum egy éves határozott idejű munkaviszonnyal, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonnyal rendelkezik.

A vele jogszerűen együtt költöző személyeknek az egy főre jutó havi nettó jövedelme a nyugdíjminimum összegének 130 százalékát, 37 ezer 50 forintot eléri, továbbá vállalja a lakáscélú előtakarékosság megfizetését.

A pályázatra vonatkozó pályázati felhívás - mely részletesen tartalmazni fogja a pályázati határidőket is - május 18-án fog megjelenni a Szegedi Tükör hetilapban, de elérhető lesz az IKV Zrt. honlapján (www.ikv.hu) és az IKV Zrt., valamint a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatának hirdetőtábláján is.

A pályázat értékelése a Bizottság által elfogadott értékelési szempontok szerint történik, minél több éves lakóhely, munkaviszonyt igazolnak, annál több pont szerezhető. Plusz pont jár továbbá a gyermekek száma után, a tartós betegségre, illetve arra is, ha a pályázó már rendelkezik lakáscélú előtakarékossági szerződéssel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: lakás pályázat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés