Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 1. 17:32

Napsütötte majális a Zápor-tónál

Képriport
Ritmusos zene és finom pörkölt illat csábította az embereket a Zápor-tó melletti majálisra szerda délelőtt. Az előző napi esőnek már nyoma sem volt, gyönyörű napsütés várta a résztvevőket. Volt itt minden, ami egy ilyen rendezvényhez kell: ugrálóvár, trambulin, arcfestés, forgó, pónilovaglás, édességek, vattacukor és kürtöskalács.

Hirdetés

– Anyuuuuu! Anyuuuuu!
– Mehetek még egy kört????
– Már egy fél órája ugrálsz! Nem fáradtál még el?
– Neeem!

Mint a párbeszédből is „látható”, a legnagyobb sikere az ugrálásnak volt, a szülők alig bírták rávenni a gyerekeiket arra, hogy végre otthagyják a trambulint, illetve az ugrálóvárat.

Ménesi Imre önkormányzati képviselő jól összeszokott csapatával sertéspörköltet főzött és osztott szét. Az étel gyorsan fogyott, és mindenki dicsérte. A képviselő elmondta, közel ezer adagot főztek, de semmi nem maradt belőle, akkora volt a sikere.

Tóth József feleségével együtt érkezett. Mint mondta, szerettek volna már kiszabadulni a négy fal közül és a majális erre pont jó alkalom. A pörkölt nekik is nagyon ízlett és evés közben Várkonyi Tibit hallgatták, aki ismert slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

A hagyományoknak megfelelően Botka László polgármester családjával együtt látogatott ki a rendezvényre. A városvezetőt sokan megállították, váltottak vele pár szót. A ligetben tett bejelentésének híre ekkora már megérkezett ide is, így többen köszönetet mondtak a támogatásért. Magdolna három gyereket nevel, ahogy fogalmazott nekik jelentős segítség lesz ez az összeg az iskolakezdéskor.

A színpadon egymást váltották a fellépők, volt koncert, tánc- és tornabemutató. A napot Szűcs Judith fellépése és az Útközband zárta.

A Zápor-tavi majálist a Szeged Városkép Kft. szervezte, amelyhez idén is hozzájárult a szegedi MSZP-frakció. A házigazda Mészáros Tamás, Nagy Sándor, Szentgyörgyi Pál és Szénási Róbert voltak. Valamennyien szabadtéri fogadóórát is tartottak, minden érdeklődő szegedivel beszélgettek, meghallgatták problémáikat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: majális Zápor-tó Botka László Május 1. Mészáros Tamás MSZP Nagy Sándor Szegedi Városkép és Piac Kft. Szénási Róbert Szentgyörgyi Pál Tarján
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés