Hirdetés
Túl a városon 2019. április 30. 22:38 Forrás: MTI

Feljelentést tesz a Fidesz a hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai szerződései miatt

Jelentette be a kormánypártok helyi közgyűlési frakciójának vezetője kedden.
Hirdetés
Hirdetés

Hegedűs Zoltán sajtótájékoztatóján azt mondta:

az, hogy Márki-Zay Péter polgármester nem mutatta be a hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai szerződéseit, arra utal, valami nincs rendben ezekkel a megállapodásokkal.

A frakcióvezető szerint felvetődik a gyanú, hogy a szerződések nem a város, hanem Márki-Zay Péter saját politikai érdekeit szolgálják. A politikus úgy fogalmazott, nagy valószínűséggel Márki-Zay Péter újabb korrupciós ügye kerülhetett napvilágra.

A közpénzből finanszírozott megállapodások eltitkolásának egyik oka az lehet, hogy a szerződések mást tartalmaznak, mint amilyen szolgáltatást az érintett cégek valójában nyújtanak

– jelentette ki Hegedűs Zoltán.

A frakcióvezető szerint a fiktív szerződések gyanúját erősíti, hogy az egyik vállalkozás december 1-jén – havonta csaknem négymillió forint ellenében – kifejezetten azt a feladatot kapta, hogy külső támadásokkal szemben védje meg az önkormányzat informatikai rendszerét. Ennek ellenére egy március 18-i támadás az informatikai rendszer teljes összeomlásával, majd az önkormányzat normatív finanszírozásának felfüggesztésével járt.

A másik lehetőség szerinte, hogy a szerződéseket a jogi, beszerzési, számviteli szabályok megkerülésével kötötték meg.

Hegedűs Zoltán elmondta,

hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesznek, emellett közérdekű adatigényléssel fordulnak az önkormányzathoz, hogy kiderüljön, milyen előkészületek előzték meg a megállapodások megkötését, pontosan mit tartalmaznak a szerződések, és a város mikor és mennyi pénzt fizetett ki a cégeknek.

Kérdésre válaszolva a politikus közölte, a korábbi városvezetés idején három informatikus dolgozott a polgármesteri hivatalban, az ő feladatuk volt az informatikai rendszer karbantartása és védelme. Jelenleg a külső cégek alkalmazása mellett heten végzik ezt a munkát.

(Borítókép: Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi Fidesz-KDNP-frakció vezetője. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: feljelentés Fidesz Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely kampány KDNP Márki-Zay Péter