Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. április 30. 22:22 Forrás: MTI

DK: Ne lehessen kilakoltatni kisgyermekes családokat!

Az ellenzéki párt újra benyújtja a törvényjavaslatát.

Hirdetés

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy ezen a napon lejárt a kilakoltatási moratórium. A kormányt bírálva arról beszélt, hogy

az utóbbi öt évben megháromszorozódott a kilakoltatások száma, tavaly pedig minden nap kilenc család veszítette el az otthonát.

A kormány nemcsak eltűri ezt a helyzetet, hanem aktívan közreműködik abban, hogy családok ilyen helyzetbe kerüljenek – jelentette ki.

Az elmúlt nyolc évben drámaian nőtt a szakadék a legszegényebbek és a leggazdagabbak között, sokan még a rezsijüket sem tudják kifizetni, a kormány nem növelte a családi pótlékot vagy a minimálnyugdíjat. Minden negyedik ember a normális, tisztességes élethez minimálisan szükséges szint alatt él

– mondta.

A kilakoltatásra várók között akár 3-4 ezer olyan család is lehet, amely eddig önkormányzati vagy állami lakásban élt. Az állam tehát szerinte még azt a minimális védelmet sem adja meg nekik, hogy fedél legyen a fejük felett.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy több ellenzéki mozgalom és párt is foglalkozott a kilakoltatások kérdésével. Mint mondta, a DK-nak korábban volt egy hétpontos javaslata az ügyben, abból most a kisgyermekes családok kilakoltatását tiltó részt veszik újra elő.

Dobrev Klárát kérdezték a szocialista Bangóné Borbély Ildikóról, aki a múlt héten úgy válaszolt egy, a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon. Azt felelte erre, hogy a fideszes politikusokról, kormánytagokról vagy a miniszterelnökről nagyon kemény mondatokat lehet mondani.

"Én magam úgy gondolom egyébként, hogy velejéig korrupt politikai gazemberek", de nem lehet emberi mivoltukban megsérteni a politikai ellenfeleket és ez különösen igaz az állampolgárokra – szögezte le. Ez túlmegy a politikai küzdelem keretein, ezért nem lehet ilyen mondatokat használni – tette hozzá.

Újabb kérdésre azt válaszolta, hogy Bangóné Borbély Ildikó bocsánatot kért és EP-képviselőjük, Ujhelyi István is levette azt a videofelvételt, amelyben patkánykormányról beszélt, ezért a szocialista párt vélhetően jó irányba halad afelé, hogy megoldja ezt a krízist.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció devizahitel DK Dobrev Klára EP-választás hitelkárosultak kampány kilakoltatás Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés