Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. április 30. 21:38 Forrás: MTI

MSZP–Párbeszéd: Az emberekről szóló, erős EU-ra van szükség

A benne élő emberekről szóló, erős Európai Unió mellett foglaltak állást az MSZP és a Párbeszéd vezetői kedden Budapesten Magyarország uniós tagságának 15. évfordulója alkalmából.

Hirdetés

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, a két párt közös európai parlamenti listájának vezetője sajtótájékoztatón azt mondta, 15 évvel ezelőtt a magyaroknak az volt az álma, hogy egy olyan közösséghez tartozzanak, ahol a nyugati életszínvonalat közelítik, ahol szabad a gondolkodás, a sajtó, a tanulás, a jog védi az állampolgárokat, a kormányok számonkérhetők. Ez az álom nem valósult meg, amit ma látunk, az ennek az ellenkezője.

„Nem szól másról a magyar kormányzat uniós tagsága, minthogy hogyan tudják lenyúlni az uniós támogatásokat, ezzel akadályozva meg a Magyarországon élő emberek felzárkóztatását”

– fogalmazott.

Tóth Bertalan szerint a Párbeszéddel közösen küzdeni fognak a magyar polgárok álmainak megvalósításáért és azért is, hogy Európát meg tudják változtatni, hogy Európa benne élő emberekről szóljon, hogy jöjjön létre a szociális Európa. Kitért arra is, hogy szerdán, május 1-jén országszerte 86 helyszínen ünnepelik együtt a magyar emberekkel a munka ünnepét.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint Magyarország 15 évvel ezelőtti uniós csatlakozása kárpótlás is az ország fájdalmas múltjára. Szerinte Ady kompországa révbe ért, Magyarország végre megmutatta, hogy a Nyugathoz tartozik. Az ellenzéki politikus szerint 

Orbán Viktor és kormánya nem becsüli ezt a közösséget, szét akarja verni a közösség szolidaritását. A magyar kormány el akarja lopni a közösség javait

– tette hozzá.

Elmondta, az MSZP-Párbeszéd erős Európáért fog küzdeni, egy olyan Európáért, ami megtartja az alapértékeket és nem Oroszországhoz, Putyinhoz dörgölőzik.

A sajtótájékoztató végén a két pártvezető, valamint a közös EP-listán szereplő néhány politikus az uniós zászlót mintázó tortával ünnepelte az ország uniós tagságát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás Európai Unió kampány MSZP Párbeszéd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés