Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 29. 17:53

Gyűlnek az adományok Asztaloséknak

Egy hete égett le a hatgyerekes Asztalos-család háza a petőfitelepi Pápai utcában. Már aznap gyűjtés indult a hajlék nélkül maradt nyolctagú család megsegítésére, és az adományok azóta is folyamatosan érkeznek.

Hirdetés

Rengeteg ruha, élelmiszer, takarítóeszközök, és tisztálkodó szerek érkezett hozzánk egy hét alatt – mondta Kőházi Edina, a Petőfi-telepi Művelődési Ház munkatársa. A rengeteg holmit jelenleg a művelődési ház egyik helyiségében tárolják, ahová naponta bejár Asztalosné Zsiga Erika és gyermekei. Hétfőn kora délután Erika két fiával, Gergővel és Ádámmal válogattak az adományok között. A kis Gergőnek a pólók tetszettek, Ádám viszont egy társasjátéknak örült a legjobban. Az anyuka elmondta, hogy lelkileg nehezen viselik, hogy rengeteg értékük megsemmisült a tűzben, de nagyon jól esik a támogatás, amit a közösség nyújt számukra.

Fotó: Szabó Luca

Mivel a konyha és a fürdőszoba szenvedte el a legtöbb kárt, az adományok közül is különösen azoknak örülnek, melyek a konyhai és fürdőszobai berendezést pótolják.

Jelenleg az IKV által biztosított újszegedi ideiglenes otthonukból járnak a szülők dolgozni, a gyerekek pedig iskolába, ezért a Református Szeretetszolgálat által megvásárolt buszbérletek is sokat segítenek a nehéz anyagi helyzetbe került családnak.

Segített a Vöröskereszt is, de a rengeteg magánadomány mellett Szénási Róbert képviselő támogatása is sokat jelentett számukra.

Fotó: Szabó Luca

Kőházi Edina elmondta, hogy rövidesen nyitnak egy bankszámlát, amire pénzadományokat utalhatnak azok, akik szeretnének segíteni Asztaloséknak. Továbbra is várják az élelmiszer-adományokat, de aki ruhát, használati eszközöket, játékokat tudnak adni, vigyék be azokat a művelődési házba.

Közben a statikusok elkezdték az épület szerkezetének felmérését, és amennyiben meg lesz az engedély az újjáépítéshez, rögtön kezdődhet a munka, mert már tetőgerendákat, cserepet és más építési anyagokat is felajánlottak a családnak.

(Borítókép: Szabó Luca)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány család jótékonyság Petőfitelep segítség tűz Petőfi-telepi Művelődési Ház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés