Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. április 29. 12:54 Forrás: MTI

MSZP: Patkánykormányzás zajlik Magyarországon

Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő és Tóth Bertalan MSZP-elnök is kiállt párttársuk, Bangóné Borbély Ildikó mellett.

Hirdetés

Tóth Bertalan szavai szerint Bangóné Borbély Ildikó kiforgatott és félreértelmezett mondataiból a kormányzat hazugságkampányt indított az MSZP egész közössége ellen.

– Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy az ellopott közpénzből egy olyan gyűlöletkampányt építenek fel, amely semmi másról nem szól, mint hogy eltereljék a figyelmet a valós problémákról, az egészségügy helyzetéről, az uniós pénzek eltüntetéséről, arról, hogy ma már sajtószabadságról alig lehet beszélni – mondta az ellenzéki politikus, hangsúlyozva: „a közösségünket, a pártunkat ért támadással szemben fellépünk”, és ez a közösség megvédi minden tagját. Közölte, Bangóné Borbély Ildikó az MSZP tagja, a párt parlamenti frakciójának helyettes vezetője és az is marad. Hozzátette ugyanakkor: elutasítanak minden gyűlöletkeltő kampányt, vonatkozzon az bárkire.

Arra a kérdésre, hogy a pártelnök hogyan értelmezi Bangóné Borbély Ildikó azon mondatát, hogy sok patkány van Magyarországon, Tóth Bertalan azt mondta: semmiképpen nem a Fidesz szimpatizánsaira vonatkozó mondatról van szó.

– Az elhangzottakat teljes mértékben kiforgatja a kormány, és így épít rá gyűlöletkampányt – közölte.

Egy másik kérdésre megjegyezte, képviselőtársa mondott egy mondatot, amit félremagyaráznak, ha azzal ő bárkit megbántott, akkor bocsánatot kér. Szóvá tette azt is, hogy Bayer Zsolt publicista őt is lepatkányozta, és nem kért tőle bocsánatot.

Ujhelyi István elmondta, „visszafordítják” a Fideszre az elmúlt napok hazug, patkányozós kampányát, majd kijelentette: „patkánykormányzás zajlik Magyarországon”. Kiemelte, nem a Fidesz támogatóiról beszél.

– Amit a Fidesz művelt Magyarországgal, az undorító és visszataszító, kártékony az, amit tesz a kormánypárt az országgal az európai uniós tagság kapcsán – érvelt. Ujhelyi István szerint nem az MSZP hozta be a közéletbe a patkányt mint jelzőt. A gyűlöletkampány „a Fidesz egyik legfontosabb fegyvere”, de szerinte ezt a fegyvert a kormánypárt most nem okosan használja, mert mostantól minden választónak a Fidesz Facebook-hirdetését nézve az fog eszébe jutni: „ez egy patkánykormányzás patkánykampánya”. Megjegyezte azt is, a Fidesz egymillió forintot költött a Facebookon „a hazug kampányra”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bangóné Borbély Ildikó MSZP patkány Tóth Bertalan Ujhelyi István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés