Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 29. 12:42 Forrás: Szegedi Tükör

Máig emlékeznek az immár 90 éves petőfitelepi dadára

Török Lászlóné Sulyok Jusztina dolgozott az édesapja téglagyárában, a férje szüleinek bolgárkertészetében és a petőfitelepi óvodában is dadusként. Egész életében a családja volt neki a legfontosabb. A 90 éves Jusztika néni unokái és dédunokái közül többen külföldön élnek.

Hirdetés

Sulyok Jusztina 1929. március 27-én született Szegeden. Harmadik gyermekként jött a világra két fiú után. Iskolái elvégzése után az édesapja téglagyárában dolgozott. 1947-ben ment férjhez Török Lászlóhoz. Négy gyermekük született, László, Jusztina, Katalin és Zoltán.

A gyermeknevelés és a háztartás mellett eleinte férje szüleinek bolgárkertészetében dolgozott, majd a sajátjukban. A kertészkedés mellett állatokat is tartottak. Miután a gyermekek felnőttek, a petőfitelepi óvodában helyezkedett el dadaként. A gyermekek nagyon szerették Jusztika nénit, akit nyugdíjba vonulása után is szeretettel köszöntenek a mai napig, ha találkoznak.

Legnagyobb bánatára egy éven belül vesztette el a férjét és a legidősebb fiát, Lászlót.

A város nevében Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő köszöntötte a 90 éves Sulyok Jusztinát

Egész életében a családja volt neki a legfontosabb. Mindig féltő szeretettel, odaadással törődött, gondoskodott róluk. Ápolta a szüleit és a bátyját. Sokat segített hét unokája nevelésében is. Most tizenkét dédunokája veszi őt körül rajongással. Nagy örömmel várja két újabb dédunokája megszületését. Három unokája, hét dédunokája külföldön él, sajnos nem tudtak hazajönni a nagy eseményre.

Gyermekei sokat segítenek neki a ház körüli munkában. Mindennapjait a kertjében való sétálgatás, a tévénézés teszi ki. Állatszeretete a mai napig megmaradt, ezért szereti macskái játszadozását nézni. Fontos szerepet tölt be az életében a hit, a vallás, a mindennapi ima.

Az önkormányzat nevében Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő, valamint Farkas Katalin, a Humán Közszolgáltatási Iroda munkatársa köszöntötte Török Lászlóné Jusztika nénit.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés