Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Annyira „jól és jobban” megy minden Magyarországon, hogy már a Nyugat sem tud lépést tartani velünk
Szegeden 2019. április 28. 13:23 Forrás: Szegedi Tükör

Annyira „jól és jobban” megy minden Magyarországon, hogy már a Nyugat sem tud lépést tartani velünk

Sajnos a demokratikus jogok érvényesülése terén ma már ott tartunk, mint tartottunk a XIX. század végén. Sürget az idő, mert ha nem állunk át mihamarabb a jó vágányra, nagy baj is történhet.

Hirdetés

Arra pedig semmi szükség! Közben meg a hatalom szirénhangja arról árulkodik, hogy annyira „jól és jobban” megy minden Magyarországon, hogy már a Nyugat sem tud lépést tartani velünk – zengik Orbánék lépten-nyomon. A valóság azonban teljesen mást mutat: sérült (megszűnt?) jogállamiságunk, már régen csak látszatdemokrácia van, közben meg éllovasa lett országunk a korrupciónak, nagy a harácsolás, még nagyobb a demagóg duma.

Egyre eltúlzottabb nacionalista felfogásunk is, már ami a Fidesz vezetést illeti. Pedig ez a módi kártékony, és oly hazug politikai irányzat, amelyben az „ige” hirdetője a tömegek „érdekei” képviselőjének tartja magát. Lásd Orbánt, aki azért van oda annyira a „nemzettudatért” (és nem a nemzetért!), hogy minél nagyobb anyagi haszonra tehessen szert... Nincs értelme idézni hazug szavait, mert hiszen nagyobb populisták a Fidesznél aligha teremnek Európában. Rezzenéstelen arccal tömegével szórják szét hazugságaikat Európában meg a világban. Így tesz közülük minden politikus, tisztelet a kivételnek...

Nem csoda, ha úgy viselkednek (egyre többen vannak), mint Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, aki az április 1-jei parlamenti ülésen megmutatta igazi énjét, amikor is arra szólította fel politikai társát, Kövér Lászlót (megjegyezve: tudja, hogy ő nem állatidomár), hogy vágjon már rendet az ellenzékiek között. Igaz, hogy micsoda „talentum” ez a fiatalember? Ritka kiváló szellemi képességgel, tehetséggel áldotta meg az Úr! Megjegyzem, Kövér rendre utasította Kocsist, amire még nem volt példa az elmúlt években.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

Arról se feledkezzünk meg, amiről a napokban Szijjártó Péter beszélt, hogy tudniillik a populizmus világméretűvé nőtte ki magát – egyebek mellett azért –, hogy Magyarországot a porba sújtsa. Azt hiszem, külügyminiszterünk a saját politikájuk gyakorlatából indult ki, hiszen ők a mindennapi hazudozásokban verhetetlen világbajnokok.

Novák Katalin a Családok Világkongresszusa elnevezésű rendezvényen, Veronában arról szónokolt, hogy „Európa lassú öngyilkosságot követ el, ha lemond a keresztény kultúráról és a fiatalok támogatásáról”. A családtámogatási csomagjukat az egekig dicsérik, pedig nem hibátlan, és nem mindenben méltányos, sőt vannak benne kifejezetten rossz kikötések. Előszeretettel hivatkoznak a magyar emberek érdekeire, pedig ha kitalálnak valamit, „tesznek” az emberek véleményére. Orbán esetében szóba sem kerülhet az ő véleményével ütköző nézet vagy javaslat. Harminc év alatt ez idáig egyszer sem tapasztaltam, hogy Orbán valaha is bocsánatot, elnézést kért volna a baklövéseiért. Volt belőle rengeteg, sok száz milliárd forint közpénz bánta ezeket.

Egy bizonyos: amit a Fidesz mond vagy állít, annak legtöbbször az ellenkezője igaz. Arról nem is szólva, hogy a nacionalizmust túllihegik – már-már ártalmas szinten.

Kutnyik Pál

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasói levél Szegedi Tükör