Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 28. 12:33 Forrás: Szegedi Tükör

Sövényházi Éva szerint a mozgás és a jókedv a legfontosabb

A 90 éves Berta Istvánné Sövényházi Éva szerint a házasságban a bizalom, a türelem és a szeretet, a nyugdíjas években pedig a szépkor elfogadása, a mozgás és a jókedv a legfontosabb.

Hirdetés

Sövényházi Éva 1929. április 19-én született Szegeden. Édesapja iskola altiszt volt, édesanyja a háztartásról gondoskodott. Szülei 1932-ben vettek egy kisebb házat Szegeden, ott nevelkedett a bátyjával nagy szeretetben. Az iskolái befejezése után gyors- és gépírói tanfolyamot végzett, azonban nem tudott elhelyezkedni, mert nehéz időszak volt, német megszállás, orosz csapatok bejövetele.

A Szegedi Cipőgyárban kapott munkát 15 évesen, két műszakban 12 órát dolgozott – egy éven keresztül. Majd rövid ideig édesanyjával gyékény papucsot készítettek a villamosvezetőknek. A Szegedi Textilművek felépítése után 1948-ban hathónapos fonótanfolyamra jelentkezett, amelyet Budapesten, a pestszentlőrinci fonodában végzett el, így a Szegedi Textilműveknél maradt. 1970-től a Nagyalföldi Kőolaj- és Földgáztermelő Vállalatnál helyezkedett el, ahonnan 1984-ben vonult nyugdíjba.

Éva néni és a lánya, Gyöngyi. Az önkormányzat nevében Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa (jobbról) köszöntötte a 90 éves Sövényházi Évát

1948-ban ismerte meg és 1950-ben ment férjhez Berta Istvánhoz. 1960-ban született meg a lányuk, Gyöngyi. Éva néninek egy unokája van, aki születésével bearanyozta az életét. Az egymásra hangoltságuk kölcsönös. Unokája nagyon büszke a nagymamájára, aki szerinte minden jóra kapható. Éva néni a férje halála óta a lányával él.

Az ünnepelt szerint a házasságban egymás elfogadása és megértése, a bizalom, a türelem és a szeretet, a nyugdíjas években pedig a szépkor elfogadása, a mozgás és a jókedv a legfontosabb.

Az önkormányzat nevében Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte Éva nénit.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés