Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 28. 10:56 Forrás: Szeged Televízió

Fókuszban: lesz őszibarack, de megtépázta az ültetvényeket a fagy

Hogyan hatott az utóbbi hetek nagyon változékony időjárása a gyümölcsösökre, milyen baracktermésre számíthatnak idén a szatymazi termelők és a fogyasztók? Válaszok a Szeged Televízió magazinműsorában!

Hirdetés

A Szeged Televízió magazinműsorában a Fókuszbanban ezúttal az alábbi témákkal foglalkoztak:

  • Nagyon változékony időjárás volt az elmúlt hetekben, fagyos reggelek és délutáni hőhullámok váltották egymást, nem volt ritka a napi tíz-tizenöt fokos hőingadozás. Szegeden és a környékén jégeső is esett, felhőszakadás volt. Az ilyen időjárás nem csak minket, embereket visel meg, hanem a többi élőlényt is. A növényeknek ráadásul a szárazsággal is meg kell küzdeniük, ami nem jelent kedvező kilátásokat a mezőgazdaságra nézve.
  • A húsvét nagy családi kiadásokkal járó ünnep nálunk, a statisztikusok adatai szerint tavaly ilyenkor a havonta szokásosnál többet, 26 ezer forintot költött el egy háztartás.
  • A Szegedi Lézerközpontban különleges kutatást terveznek, amely, ha eredményes lesz, az egész emberiségnek új, kedvező lehetőséget nyithat meg az atomenergia-termelésben, illetve annak a mainál sokkal inkább környezetbarát módjában.

A műsorvezető: Kozó Attila.

Fókuszban: hogy lássa a lényeget! Magazinműsor keddenként.

Nézze meg (újra) az adást!

A Fókuszban korábbi adásai

2018. őszi adások

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fókuszban Szeged Televízió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés