Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 27. 16:43

Kukafestés, bagolysimogatás a Gellértben: kit érdekel, ha esik egy kicsit?

Képriport
Föld napi programokkal várta a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a gyerekeket és szüleiket a Gellért Szabadidőközpontba. Jöttek is szép számmal, a lelátók és a sátrak alatt isteni programok vártak mindenkit. Kiderült az is, a baglyok nem bölcsek, a Kincskereső kisködmönnek viszont a mai napig fantasztikus hatása van.

Hirdetés

A legcsúnyább kuka is pillanatok alatt vidám szemétgyűjtőhely lehet: meg kell engedni a gyerekeknek, hogy kifessék olyannak, amilyennek ők szeretnék. Szebbnél szebb alkotások születtek a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Föld napi rendezvényén, ahol azonnal megbizonyosodhattunk arról is, Móra Ferenc regénye, a Kincskereső kisködmön a mai napig az egyik leghatásosabb mű, ezért:

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Ismert, emlékszünk rá, Móra művében a kincs szóban az „s” betű fordult meg, Újszegeden a sörös kupakokból kirakott „é” betű a kézműves szóban. Nagyon bájos volt. És bájosak, aranyosak voltak a madárbemutató részvevői, a keselyűt, a vércsét, a sast és a baglyot is tátott szájjal bámulták a gyerekek. Utóbbiról az is kiderült, egyáltalán nem bölcs, a gondozóik hiába próbálták jutalomfalattal rábírni arra, szálljon át egyikőjük kezéről a másikra, nem tudták rávenni erre a manőverre. A srácok ennek ellenére rajongtak érte:

– Nagyon finom, és puha a szőre! Elfogadnám örökbe! – mondta az öt éves Dér Anett.

– Tolla van! – javította egyből a bátyja, Krisztián.

Majd miután megsimogatták, beszaladtak az eső elől a teniszpályák lelátja alá, ahol újra kipróbálták az ügyességi játékokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Föld napja környezetvédelem Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés