Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tavaszi forgatag: az eső sem tántorította el a nyugdíjasokat a szabadtéri programoktól
Szegeden 2019. április 27. 14:57

Tavaszi forgatag: az eső sem tántorította el a nyugdíjasokat a szabadtéri programoktól

Képriport
Tizenkettedik alkalommal várták egész napos tavaszköszöntő programra szombaton a szegedi nyugdíjasklubok tagjait. Az Újszegedi Partfürdőn a Tavaszi forgatagon sütöttek, főztek, sportoltak, pihentek és táncoltak az idősek késő délutánig – csak a napsütéses tavasz maradt távol az idén.

Hirdetés

A szabadtéri szezonnyitó rendezvényen a szegedi nyugdíjas szervezetek hatszázötven tagja vette birtokba szombaton a Partfürdőt, hogy egész nap mozogjon, főzzön, szórakozzon.

Az időseket a napközben többször is szitáló eső sem riasztotta el attól, hogy sokat mozogjanak a szabad levegőn.

– Az idén már tizenkettedik alkalommal szervezte meg az Idősügyi Tanács a nagy népszerűségnek örvendő Tavaszi forgatagot – mondta el a helyszínen Boros Gyula.

A város idősügyi referense azt is hozzá tette, tavaly az árvíz miatt nem tudták megtartani a programot, így az idén a borús idő ellenére is úgy döntöttek, egy napra birtokba veszik a Partfürdőt.

A reggeltől késő délutánig tartó vidám forgatagban a nyugdíjasok többek között népi játékokkal – karikadobálással, horgászattal, kuglizással – tölthették az időt, többen a lábas házak alatt keresetek menedéket az olykor csepergő eső elő és beszélgetéssel, kártyázással, sakkozással múlatták az időt. Mire a csülökpörkölt és a gulyás elkészült, rázendített a Mizsei Trió is.

– Hetedik alkalommal vagyok itt a forgatagon és nagyon örülök, hogy az eső ellenére ilyen sokan eljöttek és lelkesen részt is vesznek a közös programokon – mondta Péntek György, aki közben fotózta és videóra is felvette a nap eseményeit.

A fotóklub vezető helyettese már évek óta rendszeresen dokumentálja a szegedi nyugdíjasok rendezvényeit, hogy azután egy-egy jól sikerült program képeit emléknek és kedvcsinálónak feltegye a világhálóra.

– Nagyon ügyesek a szegedi idősek – mondta Boros Edit, az egészségtudományi kar tanársegédje, aki egy prevenciós kvízjáték kérdéseit állította össze és hozta el a Partfürdőre.

A kérdések három területet érintettek: az egészséges táplálkozás, a mozgás és a társas kapcsolatok témaköreit.

– Nagyon jól teljesítették a feladatokat a játékosok. Tizenhárom igen nehéz kérdésre a többség 8-9 jó választ is adott.

Az egész napos program délben ebéddel folytatódott, majd késő délutánig zenével, tánccal színesítették első tavaszi összejövetelüket a szegedi nyugdíjasok.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas klub partfürdő program tavaszi forgatag
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés