Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Volt egyszer egy LEN-kupagyőztes csapat Szegeden: most egy kicsit újra együtt voltak
Ziccer 2019. április 26. 16:25

Volt egyszer egy LEN-kupagyőztes csapat Szegeden: most egy kicsit újra együtt voltak

Képriport
Tíz éve egy fantasztikus oda-visszavágós döntőt nyert meg Újszegeden büntetők után a Szeged Beton VE. A városházán köszöntötték az egykori sikercsapat tagjait és a vezetőséget.

Hirdetés

Baksa László, Juhász Zsolt, Komlósi Péter, Mihajlo Korolija, Milos Korolija, Kuncz Tamás, Lehmann István, Török Béla, Varga Péter, Varga Tamás, Vojiszlav Vejzagics, Weszelovszky László.
Edző: Kásás Zoltán.

Ez volt az a csapat, amely 2009. április 22-én az újszegedi uszoda sátrában történelmet írt, miután büntetőkkel legyőzte a görög Panionioszt. Hogy mekkora meccs volt, azt egyetlen mérkőzés utáni nyilatkozattal jeleznénk, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus mondta ezt:

„Körülbelül nyolc kilót fogytam, a szívem pedig ötször akart megállni.”

Erre a sikerre emlékeztek a városházán. – Egy fantasztikusan tehetséges, győzni akaró csapat nyert akkor a sportuszodában – mondta köszöntőjében Botka László polgármester, aki arról is beszélt, hogy nagyon bízik abban, a sportuszodaként megkezdett építkezés sportuszodaként is ér véget. – Átlagosan 40–50 évente gondolunk arra Szegeden, hogy építsünk egy sportuszodát. Legutóbb a hetvenes években volt ilyen kezdeményezés, akkor sportcsarnok lett belőle, mert menet közben elkezdett süllyedni. Most azonban határozottan az a célunk, hogy a megkezdett építkezés tényleg uszodaként érjen véget.

Ezután a polgármester emléklapokat és plaketteket adott át a megjelent játékosoknak és az edzőnek, Kásás Zoltánnak.

A csapat nevében Szabó Zoltán kapott ezután szót, aki egy rendkívül érzelmes beszédben a szegedi vízilabdát már odaát segítő két meghatározó egyéniségről, a csapat egykori elnökéről, Körtvélyessy Péterről és Molnár Lászlóról beszélt. Szabó azt is mondta, Szeged az egyetlen város, amely megemlékezett a nemzetközi pólósikerek évfordulójáról: az OSC, az Újpest és a Honvéd is kerek évfordulókat ünnepelt az idén, mégsem köszöntötte az egykori győzteseket a klub, a kerületi önkormányzat. Szeged azonban nem feledte az egykori fantasztikus teljesítményt:

  • egy emléklap,
  • egy plakett,
  • egy kézszorítás.

Gratulálunk, Szeged Beton, íme az utolsó büntető, nem nagyon látszik, de tudjuk, mi történik. Varga Tamás vízre pattintja a labdát, amely a hullámról a jobb felső sarokba vágódik, 5–3, LEN-Kupagyőztes a Szeged.

gszl

Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: évforduló vízilabda LEN-Kupa
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés