Hirdetés
Ziccer 2019. április 25. 21:40

Nagyon nehéz lesz! HC Vardar Szkopje–MOL-Pick Szeged 31–23 (14–12)

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén Szkopjében a hajrában egy kicsit megsemmisült a MOL-Pick Szeged. Nincs mese, valahogy be kell üvölteni a kékeket Kölnbe!
Hirdetés

HC Vardar Szkopje–MOL-Pick Szeged 31–23 (14–12)
Férfi kézilabda Veluv EHF Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés, Szkopje, Jane Sandaski Aréna, 6000 néző. Vezette: Badura, Ondogrecula (szlovákok).
HC Vardar Szkopje: Miloszavljev – Skube 6, Siskarjov, Kristopans 8, Kalarash, R. Ferreira 3, Gyibirov 4. Csere: Ghedbane (kapus), Karačić 8, Čupić 1/1, Sztojlov, Gorbok 1. Vezetőedző: Roberto García Parrondo.
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Šośtarić 2, Maqueda 2, Bombač 3, Bánhidi 5, Zsitnyikov, Källman 3. Csere: Šego (kapus), Blazević, Cañellas 1, Sigurmannsson 2/1, Gaber, Balogh 3/3, Bodó 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 6, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 4/1, illetve 6/4.

JCP egyet várt a meccs előtt a srácoktól: okosan kézilabdázzanak, hogy Szegeden dőljön el a továbbjutás.

A kékek kezdték a meccset, az első támadásból Bombač rögtön gólt is lőtt, de az első hetes kimaradt: Sigurmannsson szétlőtte a bal kapufa tövét. A második gól Maquedáé volt, hamar beköszönt korábbi klubjának, és lett 2–1. Az első két percet is mi kaptuk, Bánhidi hamar besárgult és még hamarabb lezavarták. Egészen prímán égettük el az emberhátrányt, sőt a végén Gaber hetest is kiharcolt. Ezt Balogh lőtte – a kapuba, 3–2, Gyibirov egyenlített rögtön, 3–3. A tizedik perc környékén már a Vardar vezetett rendre eggyel, kicsit puhának tűnt a fal, és támadásban is le-lepattantunk a vörös–fekete védelemről. A tizenkettedik percre Bánhidit már másodjára küldték le, és közben 6–4 is lett oda. A bírókra ekkor egy szavunk nem lehetett, „hetven évig” támadhatott a Szeged, és sokszor az utolsó pillanatban kapott faultok tovább éltették a támadási lehetőséget. Mégsem tudtunk érdemben kapura lőni, ellentétben Karačić-tyal, aki két gólt is lőtt egymás után, és lett 7–4, sőt Skube száguldása miatt már 8–4 lett. Jött Bodó, és emberelőnyben egyből hetest harcolt ki. Jött Balogh, és hat perc után végre gólt lőttünk, 8–5. Végre jött Alilovic első komoly bravúrja: Čupić hetesét védte, de Gyibirov ellen neki sem volt ellenszere, 10–6. Šośtarić első gólja a 11–7-et jelentette, megfagyott a négy gólos hátrány. Majd jött egy kis gól is gól Bombačtól, és lett 11–8, mire jött a Vardar melákja, Kristopans, és visszaágyúzta a szkopjei előnyt, hogy aztán Bodó Bánhidival dolgozza vissza a kékeket a meccsbe, 12–9. Skube állíttatta ki magát, Bánhidi közelebb is hozta a Picket, de kellett hozzá egy nagy adag szerencse is, majdnem eladták a srácok a labdát, 12–10. Cañellas első lövéséből első gólját szerezte, és lett 12–11, három gólt lőtt egymás után a félidő hajrájában a Pick. Időt is kért Parrondo, használt: Bánhidi kapufája után Karačić száguldott végig, 14–11. Kínait lőve jöttünk közelebb: Bodó–Balogh–Sigurmannsson kezein járt a labda, amit az izlandi tett be, 14–12 a szünet, van, volt hova javulni.

Méhes kolléga a szünetben a legfontosabb dologba kapaszkodott bele: a Szeged a második félidő csapata, és abban is reménykedhetünk, hogy a rövid vardari paddal nem bírják majd a hazaiak a rohanást. Mindenesetre Marin Šego Marin egyből védett, majd Gyibirov fölavatta, Bodó viszont nem bombázott. Gaber lehetetlenre vállalkozott, majdnem megmászta Kristopanst, ki is állt a szegedi beállós. Hátrányból Bombač lőtt talpról a kapu közepébe, mire örülhettünk volna, addigra Skube harmadik gólját lőtte, 16–13, majd a negyediket is, így újra négy gól volt a hátrány, 17–13. Életmentő góllal jelentkezett Källman lerohanásból, 17–14, majd Maqueda lövése csúszott be Miloszavljev hóna alatt, 17–15. Kristopans egymás után kétszer hibázott, ilyen még nem volt a meccsen, Källman viszont élt a lehetőséggel, 18–16. A félidő közepére egy kicsit megőrültek a csapatok, de legalább Bodó is betalált, a baj az, hogy nőtt a különbség, 21–18, amelyet Balogh faragott le a harmadik jó hetesével. Ha már hetes: Alilovic visszajött, és megfogta Gyibirov hetesét, majd miután mindenki megállt, Šośtarić köszönte szépen, hogy a Vardar is nézte, ahogy fölkanyarodik, 21–20. Az egy-egyezéssel sajnos nem tudunk mit kezdeni, Karačić, csinálta meg azt, amit Skube szokott, majd egy másik exszegedi növelte a macedón előnyt, Gorbok góljával lett 23–20, nem sokáig, mert Bodó újra bombázott, 23–21. Három gólos hátrányban kezdték a hajrát a kékek, Karačić hetest is ki tudott harcolni, de Alilovic újra védte a büntetőt, ezúttal Čupićét. Sajnos Miloszavljev is megmutatta, tud hetest védeni, Balogh negyedik büntetője már kimaradt. Skube góljára Bánhidi válaszolt Bombač álompassza után, de a Vardar csak nem akart elfáradni, sőt, öt gólra tornázták az előnyt Kristopansék három perccel a vége előtt, 27–22, majd Maquedát az ötvennyolcadik percben kiállították. A hajrában tíz perc alatt egy gólt lőtt a Szeged... A következő gól Sigurmannsson hetese volt az utolsó percben. Hogy aztán két másodperccel a vége előtt föladják Kristopansnak, aki berakja, 31–23.

Minden bízzunk? Ebben: csak előre!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Vardar Szkopje