Művház 2019. április 25. 08:48

Ismét Szegeden találkoznak az ország egyetemi színházai

Elsősorban egyetemisták munkáit vonultatja fel a pénteken kezdődő Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó, amelyre a hazai egyetemi társulatok mellett idén Székelyudvarhelyről is érkeznek fellépők.

Az idén már negyedik alkalommal rendezik meg április 26. és 28. közötti a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót.

Az országos és egyben nemzetközi találkozóra a pécsi, a debreceni és a veszprémi egyetemi társulatok mellett Székelyudvarhelyről és Vecsésről is érkeznek fellépők.

Az előadásokat, programokat egymáshoz közel eső helyszíneken, multifunkcionális térben mutatják be.

Idén új helyszínként a JATE Klub csatlakozik, valamint az előadásoknak a Szegedi Nemzeti Színház balett-terme, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar régi tornaterme, a ZUG művészeti tetthely, és a Szegedi Egyetemi Színház társulatának régi játszóhelye, a Szegedi Pinceszínház ad otthont.

A Debreceni Egyetemi Színház Gyöngy Dániel: Fehér című előadását hozza el a fesztiválra

A találkozót szakmai beszélgetések, tréningek és koncertek kísérik.

Vendégek: Debreceni Egyetemi Színház (DESZínház), Janus Egyetemi Színház (JESZ – Pécs), Veszprémi Egyetemi Színpad (VESZ), SGR Projekt – Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ, a Kisspista Színház (Vecsés), Homo Ludens Projekt, Poén Partizánok, Kooperáló színház-pedagógiai alkotótér (Szegedi Nemzeti Színház.

Az előadásokra a találkozó ideje alatt a belépés ingyenes, de regisztrálni érdemes, a különböző helyszínek befogadó kapacitása miatt a szegediegyetemiszinhaz@gmail.com címen.

Nyitóképünk Roskó Gábor: A csillagok szíve című előadásán készült. (fotó: Kerekes Zoltán)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás fesztivál színház Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó