Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. április 25. 00:17 Forrás: MTI

Meghalt Ken Kercheval, ő volt Cliff Barnes a Dallasban

83 éves korában érte a halál. 

Hirdetés

Az amerikai színész, akinek leghíresebb szerepe a Dallas című legendás sorozatban Cliff Barnes karaktere volt, az Indiana államban lévő clintoni otthonában hunyt el még vasárnap.

Kercheval 1935. július 15-én született az indianai Wolcottville városában, és a közeli Clintonban nevelkedett. Az indianai egyetemen folytatott tanulmányokat dráma- és zeneszakon, majd New Yorkban tanult színészetet. Az 1960-as évektől az amerikai színházak és televíziós műsorok állandó szereplője és több sikersorozat sztárja volt. A róla megemlékező Variety című filmes szaklap kiemelte különösen gazdag tévéfilmes pályafutását, de méltatta a Broadway színpadjain elért sikereit is. 

Az erős dohányos színésznél 1994-ben tüdőrákot állapítottak meg, akkor a tüdeje egy részét el is távolították. Halálának okáról a család nem kívánt nyilatkozni. Ügynökének közlése szerint a művészt három gyereke gyászolja.

A Dallas híres főcíme:

A Szeged.hu a sorozat főcímzenéjének brilliáns magyar változatával emlékezik a Cliff Barnes feledhetetlen karakterét megformáló színészre.

(Fotó: Wireimage/Ron Gallella)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyász színész Dallas Ken Kercheval tévé tévésorozat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés