Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 24. 15:23

Új vezető kerül a Heller Ödön Művelődési Ház élére

Pályázaton keresik Vajda Ilona utódját. A belvárosban pedig egy új botlatókövet helyeznek el.

Hirdetés

A tápéi Heller Ödön Művelődési Ház eddigi igazgatója korábban jelezte, hogy máshol folytatja munkáját. Vajda Ilona április 30. napjával kérte közalkalmazotti jogviszonyának, egyben vezetői megbízásának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Ezért a szegedi közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság szerda délutáni ülésén arról döntött, hogy a megüresedett vezetői posztra pályázatot írnak ki. Ez a Belügyminisztérium Közigállás nevű internetes oldalán, a polgármesteri hivatal hivatalos honlapján, valamint a Szegedi Tükör című lapban jelenik majd meg.

A pályázatot június 5-ig kell benyújtani. Aki elnyeri az állást, 5 éves megbízást kap a tápéi művház vezetésére.

Emlékezés

Úgynevezett botlatókő kihelyezéséről is döntés született a bizottsági ülésen. Gunter Demnig német szobrász kezdeményezte ezeknek a fényes fémlapoknak a beépítését a járdákba és közterekbe. A második világháború idején deportált emberek lakhelyei mellé helyezik ezeket a köveket, amikre az elhurcoltak neveit írják. Szegeden már sok botlatókövet lehet látni, ezúttal a Gutenberg utcába kerül egy újabb.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Heller Ödön Művelődési Ház Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság pályázat szegedi önkormányzat Tápé
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés