Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. április 24. 13:03

Ez lesz az első táncválasztó: kicsik és nagyok együtt rophatják az Agórában

Első alkalommal rendezik meg Budapesten és öt nagyvárosban – közöttük Szegeden – április 28-án, vasárnap a Nagy Táncválasztót. Az eseménynek otthont adó Agórában 14 műfajban 32 féle mozgásformát lehet kipróbálni.

Hirdetés

A Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére az ország hat városában első alkalommal rendezik meg a Nagy Táncválasztót, amelynek keretében egész napos ingyenes programra várják az érdeklődőket a Tánc Világnapja alkalmából.

A budapesti Magyar Táncművészeti Egyetem, Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs és Szeged táncművészeti szakgimnáziumai és tánciskolái összefogásával szervezett nagyszabású program során a gyermek, junior, ifjúsági, valamint a felnőtt és a senior korosztályok számára is kínálnak lehetőséget arra, hogy 30 perces workshopok, nyilvános táncórák és közel száz amatőr tánciskola, táncműhely és táncpedagógus közreműködésével mindenki kipróbálhassa és megismerhesse a különféle táncstílusokat.

A szervezők legfontosabb célja, hogy elérhetővé tegyék a választás lehetőségét mindenki számára, népszerűsítsék a tánc és a mozgás örömét, hogy minél többen a táncban találhassák meg a szabadidő örömteli eltöltésének módját, az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat maguk számára.

Fotó: nagytancvalaszto.hu

A tánc nemcsak azért fontos, mert fejleszti az emberi testet, az izomzatot, hanem olyan örömforrás is, amely felszabadítja és gazdagítja a személyiséget.

Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában a látogatók ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, és színháztermi táncelőadásokon is részt vehetnek.

A délelőtt 10 órakor kezdődő egész napos programokon minden korosztály számára elérhetővé teszik a különféle táncstílusok megismerését, kipróbálását és ezzel megadják a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

Szegeden 14 műfajban 32 féle lehetőséget kínálnak a szervezők arra, hogy bárki kipróbálja a táncokat, de a nap során tánccsoportok is bemutatkoznak,

Az érdeklődők többek között kipróbálhatják a klasszikus balett, a jazz tánc, a kizomba, a felnőtt és senior hastánc, a hip-hop, a karektertánc, valamint a történelmi és modern táncok különféle változatait.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szent-Györgyi Albert Agóra tánc program
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés