Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. április 24. 07:05

Sérelemdíjat fizetett a Magyar Nemzet kiadója a Szegedi LMBT Közösségért csoport egyik tagjának

A lap publicistája, Apáti Bence egyik cikkében „magát nőnek érző férfi”-nak, „Aliz úr”-nak, és férfinak nevezett egy transznemű nőt, akivel a kiadó végül peren kívül egyezett meg.

Hirdetés

A Szegedi LMBT Közösségért csoport a Facebookon tette közzé, hogy egyik tagjuk, Medgyesi Aliz a csoport jogi segítőjének közreműködésével peren kívül állapodott meg a Magyar Nemzet kiadójával, miután a lap főmunkatársa, Apáti Bence az Érzékenyítés peres eljárásokban című cikkében több ízben is megkérdőjelezte a transznemű nő nemi identitását megsértve ezzel emberi méltóságát.

A nő nemrég az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult a munkahelyén történt diszkrimináció miatt, ennek kapcsán írt róla a lapba Apáti is (aki egyébként 2019-től a Budapesti Operettszínház balettigazgatója).

Mint írják, Medgyesi Aliz

„április 15-én levélben kérte a Magyar Idők Kiadó Kft.-t a jogsértő tartalom eltávolítására és 50 000 Ft sérelemdíj megfizetésére. Április 17-én a kiadó peren kívül eleget tett a kérésnek: eltávolította a cikket és megfizette tagunknak az 50 000 Ft sérelemdíjat.”

A történet tanulsága a jogvédő csoport Facebook posztja szerint, hogy „a személyiségi jogaink sérelme ellen mi magunk is tehetünk, és ehhez nem feltétlenül szükséges pereskedni.”

A teljes Facebook-poszt itt látható:

(Borítóképünk illusztráció: a februártól újra Magyar Nemzet néven megjelenő korábbi Magyar Idők első számának címlapja.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Apáti Bence Magyar Nemzet média peren kívüli megállapodás Szegedi LMBT Közösségért csoport újságírás újságíró LMBT csoport LMBTQ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés