Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. április 23. 19:53

A Hírös ÉP csapata nyerte a Danone Focikupa szegedi elődöntőjét

Képriport
A kecskeméti fiatalok akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot.

Hirdetés

A Hírös ÉP csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért elnevezésű torna szegedi regionális döntőjét. A kecskeméti fiatalok a fináléban a Cegléd csapatát győzték le büntetőrúgásokkal, így ők vehetnek részt a kupa budapesti országos döntőjében. A Fair Play csapat díját a szolnoki Szanda Foci Suli csapata nyerte el.

A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat mintegy 1200 gyermek labdarúgója versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, Spanyolországban. 

A kupa egyik kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, fővédnöke Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Vincze Ottó.

A FIFA által is elismert Danone Focikupa a világ legnagyobb, 10-12 éves gyerekeknek szóló focikupája, melyen világszerte eddig több mint 2,5 millió gyerek vett részt.

A program hazai kupája Szegeden folytatódott, ahol a Cegléd, a DAFC, a LUA Baja, a Szolnok MÁV, a KTE, a Szeged Grosics Akadémia, a Hírös ÉP és a Szanda Foci Suli Szolnok csapatai léptek pályára.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Szeged városa nagyra értékel minden olyan kezdeményezést, amely az egészséges életmódot népszerűsíti a lakosság körében. A programot városunk minden évben elvi támogatásában részesíti, mert az egészséges életmód szerves részét képezi a rendszeres mozgás és a sport”

– mondta Botka László polgármester.

„Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere.

„Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg vállalatunk új küldetését Egy életünk van és egy bolygónk címmel”– tette hozzá.

Játékos jótékonyság

A Danone Focikupa a Gyermekekért program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevő gyerek labdarúgók sportszergyűjtéssel segítik állami gondoskodásban élő focista társaikat. A szegedi elődöntőre négy megyéből hozták magukkal a csapatok felajánlásaikat, az összegyűjtött adományokat a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sportalapítvány képviselői veszik majd át. 

Irány Spanyolország!

A régiógyőztes Hírös ÉP már biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

A fenti képre kattintva megnézheti fotógalériánkat is!

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci gyerekek labdarúgás egészség egészséges életmód
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés