Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 23. 08:10

Hetvenhárom parkolót építenek Makkosházon

Tavaly lakossági fórumokon egyeztettek a képviselők az ott élőkkel, idén megvalósulhat a bővítés. Hetvenhatmillió forintból valósulhat meg a beruházás itt és még két másik helyszínen.

Hirdetés

2018 nyárán közös lakossági fórumot tartott a Lomnici utca és az Agyagos utca kereszteződésében Kozma József és Mészáros Tamás. A téma a parkolás volt, a parkolóhelyek hiánya. Egyre több ugyanis az autó, és amikor a környék panelházait tervezték, akkor még – mondjuk így – szerényebb volt a motorizáció, és nem is nagyon gondoltak arra, hogy szépen lassan eljutottunk oda, hogy átlagosan egy családnak legalább egy autója van. Nincs hát mit tenni, parkolóhelyeket kell kialakítani a környéken, lehetőleg úgy, hogy az mindenkinek jó legyen.

Emiatt az ideális, bár lehetetlennek tűnő állapot miatt hívták össze annó a képviselők már az első lakossági fórumot is, ahol az érdeklődő lakóknak az előzetes terveket is megmutatták. Mostanra jutottunk el odáig, hogy az akkori elképzelések, egyeztetések után jöhessenek a tettek.

A városüzemeltetési bizottság ülésén megszavazták a tagok, hogy a „Lakótelepi út és parkoló felújítás, kialakítása” című előirányzatról összesen hetvenhatmillió forintból a környéken három helyszínen épüljenek parkolók.

Itt:

  • Lomnici utcában 73,
  • Dandár utcában 16,
  • Kemes utcában 9

parkoló.

A tervezési és engedélyezési feladatok is lezárultak, a munkálatok műszaki ellenőri, lebonyolítói feladatait ellátó Bautender–Ziegel Építőipari és Szolgáltató Kft.-vel a megbízási szerződést megkötötték.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kozma József Lomnici utca Makkosház Mészáros Tamás parkolás parkoló
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés