Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 21. 12:22 Forrás: Szegedi Tükör

Kilencven évesen is kertészkedik és nótázik

A 90 éves Terhes Józsefné Márton Regina szerint az a legfontosabb, hogy békesség és szeretet legyen a családban. Regina néni még ma is sokat dolgozik a kertben, és együtt nótázik a nyugdíjasklub tagjaival.

Hirdetés

Márton Regina 1929. április 13-án született Tápén. Hárman voltak testvérek, Regina néni középső gyermekként született. Szülei földműveléssel foglalkoztak. Szigorúan nevelték a szülei, már hatéves korában dolgoznia kellett. Tizennyolc évesen ment férjhez Terhes Józsefhez, egy fiuk született. Először Tápén a termelőszövetkezetben, majd később tizennégy esztendeig előfonóként a kendergyárban dolgozott, végül a Szegedi Szalámigyár vágóhídján volt bélsózó nyugdíjba vonulásáig.

Nyugdíjasként több klubnak volt tevékeny tagja, amelyekkel sokat utazott: két alkalommal járt Rómában, volt a franciaországi Lourdes-ben, valamint az ausztriai Mariazellben is. Ma is sokat dolgozik a kertben, mert szereti a ház körüli munkákat. Kedvenc időtöltése még a rejtvényfejtés. Regina néni jár az Őszikék Nyugdíjas Klubba is, melynek tagjai hetente egyszer találkoznak: együtt kártyáznak és nótáznak. Márton Reginának sokat jelentenek ezek az alkalmak, mert fontos számára a közösség.

Regina nénit a családja mellett Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő és Farkas Katalin, a polgármesteri hivatal humán közszolgáltatási irodájának munkatársa is felköszöntötte a 90. születésnapján

Tizenhat évvel ezelőtt elhunyt a fia, azóta a menyével él, aki nagy szeretettel nyújt neki mindenben támogatást, és figyel rá a mindennapokban. Az ünnepelt minden vasárnap templomba megy, elmondása szerint sok erőt ad neki az istenhite. Regina néni két unokával és két dédunokával büszkélkedhet. Számára az a legfontosabb, hogy békesség és szeretet legyen a családjában.

Az önkormányzat nevében Botka László polgármester jókívánságait Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő adta át, a miniszterelnök nevében Farkas Katalin, a polgármesteri hivatal humán közszolgáltatási irodájának munkatársa köszöntötte Regina nénit.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szécsényi Rózsa Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés