Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Felejtse el a tápéi lehajtót: egy hónapon át csak Petőfitelepről tudja megközelíteni a Tápét
Szegeden 2019. április 21. 10:04

Felejtse el a tápéi lehajtót: egy hónapon át csak Petőfitelepről tudja megközelíteni a Tápét

Április 23-ától – előreláthatólag – egy hónapra lezárják a Felső Tisza-part irányából Tápéra vezető útszakaszt az Irinyi János utca 1. számig csatornafelújítási munkálatok miatt. A buszokat is terelik.

Hirdetés

(Videóvan frissítettük a cikket, ha legörget, ott megtalálja!)

A szegedi sportberuházások érdekében újítják fel, korszerűsítik a Modern Városok Programban az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) kezelésében lévő Szillér-Baktó-Fertő-főcsatornát.

A főcsatorna jelenlegi állapotában a tervezett Etelka sori uszoda és kézilabdacsarnok vizeit biztonságosan nem tudná fogadni, ezért szükséges a csatorna torkolati szakaszának korszerűsítése. A beruházás során az Irinyi utcai keresztezésben a régi műtárgy helyén egy új – felvízi oldalán elzárószerkezettel és gazfogó ráccsal rendelkező – ikeráteresz épül, valamint a leendő sportuszodai bevezetéstől a főcsatorna Irinyi János utcáig tartó szakaszán mintegy ötszáz méter hosszban, előre gyártott elemek felhasználásával burkolt medret alakítanak ki, amivel jelentősen növelik a csatorna vízszállító képességét, hogy a megnövekedett vízmennyiségek elvezetése biztosítható legyen.

Április elején megkezdte a kivitelezőcég az építési munkálatokat. Az Irinyi János utca alatt lévő ikeráteresz rekonstrukciós munkái miatt azonban elengedhetetlen az érintett útszakasz felbontása, ezért szükséges itt a terület lezárása. Emiatt a kivitelező cég ütemterve szerint április 23-ától előreláthatólag egy hónapra lezárják a Felső Tisza-part irányából Tápéra vezető útszakaszt az Irinyi János utca 1. számig úgy, hogy a Göndör sorra a behajtás zavartalan maradjon. A kivitelező egyeztetett és megállapodott a buszokat üzemeltető társasággal arról, hogy a lezárás időszakában az arra közlekedő buszokat – 73, 73Y, 90F, 92E – kerülő útvonalra terelik (lásd a térképet, illetve innen letölthető pdf-ben az ideiglenesen érvényes menetrend), amelyet a lakosság szintén használhat. Így a Tápéra való közlekedés zavartalan marad a munkálatok idején is.

A Felső Tisza-parton és a Kereszttöltés utcán egy jó hónapig csak a trolik járnak. A buszok Petőfitelep felől mennek Tápéra

A munkavégzés és az útzár miatt a vízügyi igazgatóság kéri a lakosság megértését és türelmét.

Türelmet kérnek a képviselők is

– Mint a körzet önkormányzati képviselője, szeretném kérni a lakosság türelmét az útlezárás idejére – mondta lapunknak Szénási Róbert. – Biztos, hogy a közlekedés menetidő-bővüléssel jár majd, hiszen Petőfitelepről és Tápéról az Irinyi János és a Gábor Áron utcán át lehet bejutni a belvárosba. Ebből most kiesik egy időre az Irinyi János utca. A reggeli csúcs idején torlódás varható. Türelmet kérnék, hiszen az épülő uszoda miatt elengedhetetlen a csatorna fejlesztése – nyilatkozta Szénási Róbert, aki beszámolt más fejlesztésekről is a körzetében. Elmondta, többek között parkolót alakítanak ki a Gyöngyvirág óvoda előtt, rendezik az udvart, füvesítenek és festenek a Gábor Áron utcai óvodában, hamarosan aszfaltozzák a Babér, Gyémánt és Máramarosi utcát, felújítják a Gyümölcs utcai járdát, és több játszóteret is bővítenek a körzetben új játékokkal.

– Már a tápéiak is nagyon várják az új fedett uszodát – mondta lapunknak Szécsényi Rózsa. Tápé önkormányzati képviselője hangsúlyozta, az új létesítmény kerékpárral is könnyen megközelíthető lesz a gyerekeknek. – Aki pedig tömegközlekedést használ, nem kell több átszállás ahhoz, hogy sportolni tudjon. Ezért ha átmenetileg fennakadást is okoz a megszokott, mindennapi életben az Ativizig szükségszerű beruházása, tudomásul kell vennünk. A kialakult közlekedési helyzetet folyamatosan, napi szinten elemezzük, és a városüzemeltetéssel együtt meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket, hogy elviselhető legyen a lezárás, de mindenkitől szeretnénk megértést és türelmet kérni erre az időszakra – mondta Szécsényi Rózsa.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is a témában!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DAKK Zrt. forgalomkorlátozás Petőfitelep Szécsényi Rózsa Szénási Róbert Tápé terelés útépítés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés