Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A Szeged-Csanádi Egyházmegye másik beruházása is sokkal drágább lesz a tervezettnél
Szegeden 2019. április 20. 16:30 Forrás: napi.hu

A Szeged-Csanádi Egyházmegye másik beruházása is sokkal drágább lesz a tervezettnél

Úgy tűnik, hogy az az építkezés, ami a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozik, nem tud eredeti árán elkészülni. Most kiderült, a szegedi dóm felújítása is az eredeti árnál félmilliárd forinttal kerül majd többe.

Hirdetés

Mi is beszámoltunk róla, hogy az egyházmegye által építtetett stadion építése kétszer is megdrágult már, mostanra 3 milliárd forinttal kerül többe az eredetileg tervezetnél. A szegedi dóm felújításának árát sem sikerült jól belőni, az az uniós közbeszerzési közlönyben közzétett eredményhirdetésből kiderült

a becsültnél 40 százalékkal kerül majd többe a beruházás, nettó 1 milliárd 252 millió forint helyett 1 milliárd 745 millió forintba.

A munkát a Kalotherm Építőipari Zrt. nyerte el, a közbeszerzésen az EB Hungary Invest Kft., a Ferroép Zrt. és közösen a Gépépvill Kft. és a Kopp Export-Import Kft. is indult.

A győztesnek ki kell javítania, illetve restaurálnia és madárvédelemmel kell ellátnia a mintegy 6500 négyzetméteres homlokzatot. Vizes csobogóval egészül ki a Páduai Szent Antal szobor előtti medence, maga a templom pedig több mint 1300 négyzetméternyi új burkolatot kap, padlófűtéssel.

A püspöki sekrestye bejárata mellett egy egyedi kivitelű új, négy megállós lift épül és megújul az altemplom is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás dóm drágulás építkezés Szeged-Csanádi Egyházmegye
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés