Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 20. 15:45

Óriási szelektív csúzli és kukafestés a Föld napján Szegeden

Jövő szombaton, április 27-én, a korábbiakhoz képest új helyszínen várják programjaikra az érdeklődőket a környezetgazdák.

Hirdetés
Hirdetés

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., valamint a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. idén  is megrendezi Föld napi programját Újszegeden.

A rendezvény fő célja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, valamint a részt vevő táraságok tevékenységeinek bemutatása, megismertetése.

A többi között a környezetvédelemhez és környezettudatossághoz kapcsolódó játékos vetélkedők is lesznek. A színpadon mesés környezetbe ágyazva mutatják be a gyerekeknek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, megmagyarázzák az ehhez kapcsolódó fogalmak jelentését és jelentőségét.

A gyerekek kipróbálhatják magukat az ökokukalukaknál, a szelektív memóriajátékban, a kuka-kirakóban és az energiatakarékos ház táblánál. Ügyességüket is próbára tehetik az óriás szelektív csúzlival és a lengő a PET-palackkal. Délelőtt 10 órakor kezdődik a hagyományos kukafestés, ezt követően pedig solymászbemutatót láthatnak a program résztvevői.

A Csemete Egyesület idén is elhozza a fenntarthatósággal foglalkozó kiállítását, a szegedi madarászok készségfejlesztő játékokkal, a közterület fenntartók pedig növény gondozási szaktanácsadással várják a családokat, de ingyenes környezettudatos biciklis KRESZ-oktatáson is lesz, és az érdeklődők megismerhetik a környezettudatos szúnyoggyérítés módszereit is, játékosan szemléltetik a szúnyoglárvák és bacilusok harcát. 

A József Attila Tanulmányi és Információs Központ itt is felállítja azt az ígéretfát, amire a környezet megóvására tett fogadalmakat lehet majd feltűzni, a Szent Györgyi Albert Klinikai Központ jóvoltából pedig életmentő egészségügyi tanácsokat is kaphatnak, akik a Föld napján ott leszen a Derkovits fasoron, a Gellért Szabadidőközpontban. 

A környezetgazdák a már jól ismert foglalkozásaikat is felvonultatják: bárki kívül-belül megnézhet egy kukásautót vagy gallyvágó járművet, lesz arcfestés és kézműves-foglalkozásokba is be lehet majd kapcsolódni.

A Tappancs Állatvédő Alapítvány közreműködésével a családi rendezvény résztvevői felvilágosítást kaphatnak a felelősségteljes állattartásról is.

Programok

Április 27., szombat
10:00: Megnyitó 
10:00–12:00: Kukafestés 
11:00–12:00: Solymászbemutató 
14:00: Zenés színpadi előadás
15:00 Tombola 
16:00: A rendezvény zárása

(Képünk illusztráció, egy korábbi Föld napi programon készült.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Föld napja füvészkert program programajánló programok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés