Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. április 18. 20:56 Forrás: MTI

Notre-Dame: Kövér László együttérzését fejezte ki a francia házelnököknek

Az Országgyűlés elnöke levélben fejezte ki együttérzését a francia kollégájának a székesegyházban pusztító tűz miatt – tájékoztatott az Országgyűlés Sajtóirodája csütörtökön.

Hirdetés

Kövér László azt írta Richard Ferrand-nak és Gérard Larcher-nak: megdöbbenve és mély megrendüléssel értesült a kereszténység, a katolikus egyház és az egyetemes kultúra egyik fontos jelképének számító Notre-Dame-székesegyházat ért tűzesetről, amely felbecsülhetetlen kárt okozott a rekonstrukció alatt álló épületben.

Az Országgyűlés elnöke levelében kifejezte elismerését a francia tűzoltók hősies küzdelméért, amelynek köszönhetően sikerült megóvni a – mint írta – a kereszténység egyik bástyáját a teljes pusztulástól, csakúgy, mint az épületben őrzött keresztény kegytárgyak és műalkotások hatalmas gyűjteményének jelentős részét.

Kövér László a magyar Országgyűlés nevében együttérzéséről és támogatásáról biztosította a francia nemzetet, és sok erőt, kitartást kívánt a székesegyház újjáépítéséhez.

A gótikus székesegyházban hétfőn kora este csaptak fel a lángok, megsemmisült a teljes tetőszerkezet, a mennyezet több helyen beszakadt, és leomlott a huszártorony.

(Fotó: MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Franciaország Kövér László Országgyűlés Párizs segítség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés