Hirdetés
Szegeden 2019. április 17. 09:42

Ismét megteltek a szegedi szállodák: húsvétkor négyszeresére nő a forgalom

Négyszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a húsvéti hosszú hétvégén az áprilisban szokásos adatokhoz képest a Szallas.hu turisztikai portál szerint. Szeged továbbra is az egyik legkeresettebb úti cél. Húsvétra már lehetetlen szállást foglalni.

A tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva 87 százalékos a bővülés. Az átlagos foglalási érték 53 ezer forint, és jellemzően két éjre szól – derült ki az országos foglalási adatokból.

A szállásfoglaló portál közleményében kiemeli: minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendeznek, ezek átlagértéke 78 ezer forint. A legkedveltebb szállástípusok az apartmanok (25 százalék), a vendégházak (23 százalék) és a panziók (17 százalék), a kikapcsolódásra vágyók kétharmada ezek valamelyikébe foglalt szállást.

A legtöbben Egerben, Hajdúszoboszlón, Gyulán, Budapesten, Siófokon és Szegeden töltik majd a húsvétot. A legnépszerűbb belföldi települések tízes listáján még Nyíregyháza, Pécs, Hévíz és Miskolctapolca szerepelnek.

Húsvétkor a legtöbb turistát sorrendben a Hollókői Húsvéti Fesztivál, az egri vár és a Nyíregyházi Állatpark vonzza a Szallas.hu adatai szerint.

A magyarok körében egyre népszerűbbek az ünnepi hosszú hétvégék is az üdülésre, jól példázza ezt a mostani kiemelt időszak is, az ismert wellness-szállodák már kitették a megtelt táblát – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. Hozzátette: a hosszú hétvégén nemcsak a párok, hanem a családok és baráti társaságok is útnak indulnak. Foglalásonként az átlagos létszám 3,4 fő.

A szállásadók húsvéti fogásokkal, főtt sonkával, tojással, kaláccsal várják vendégeiket – ismertette. Népszerű programok még a népi játékok, a tojásfestés, az állatsimogatás és a tojáskeresés is.

Szabad szobát kerestünk, de nem igazán találtunk – Szeged ismét megtelt

Megpróbáltunk a világhálón szállást foglalni szombattól kedd reggeli három éjszakára Szegeden.

Nem sok sikerrel: a belvárosban lévő kedvelt szállodában, az Art Hotelben egyetlen szoba sem maradt a húsvéti időszakra. A Novotel és a Forrás Szálló is kitette már a képzeletbeli megtelt táblát erre az időszakra. Aki siet, az a Sience Hotelben még elkaphatja az utolsó szobát, három éjszakáért itt 77 ezer forintot kell fizetni, a Dóm Hotelben még két szabad szoba maradt, egyenként 69 ezer forintért.

Kicsit olcsóbb a Tisza Alfa hotel utolsó szabad szobája, itt a három éjszakáért 46 ezer forintot kérnek attól a szerencséstől, aki elkapja az utolsó szabad szobát.

„Tizennégy további szálláshelyen már nem foglalható szoba erre a három napra” – írja érdeklődésünkre ezt követően a hotels.com szálláskereső portál.

Milyen látnivalót ajánlanak Szegedről azoknak a szerencséseknek, akik időben foglaltak szállást a hosszú hétvégére?

A Szallas.hu portálon a dobogó első három fokára a dóm, a Móra-múzeum és az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont fért fel.

De a keresett látványosságok között kapott helyet a vadaspark, a Kass Galéria, a Fekete ház, a füvészkert és az Agóra is.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: húsvét szállás szálloda