Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. április 16. 16:04 Forrás: MTI

A Bohém rapszódia az eddigi legnagyobb zenei életrajzi kasszasiker

A Queen legendás frontemberéről, Freddie Mercuryról szóló Oscar-díjas filmre vasárnapig világszerte több mint 900 millió dollárért, vagyis mintegy 255 milliárd forintért váltottak jegyet.

Hirdetés

A Rami Malek főszereplésével forgatott produkció megosztotta a kritikusokat, de a díjszezonban a legnagyobb esélyesek között emlegették és a közönség körében is nagyon népszerű lett. A film végül két Golden Globe-díjat és négy Oscart nyert, köztük Malek az amerikai filmakadémiától is megkapta a legjobb színész díját – emlékeztetett a BBC News.

A Bohém rapszódia most már a 20th Century Fox negyedik legnagyobb sikere Észak-Amerikában az Avatar, a Titanic és a Star Wars: Baljós árnyak után.

Charles Grant, a Screen International boxoffice-szakértője szerint a film rendkívüli sikerét a jó történet, a forgatókönyv drámai feszültsége és Malek játéka is erősíti.

(Szeged.hu-különvélemény: a jó történetről röviden annyit, hogy holnap reggelig tudnánk sorolni a film ferdítéseit és konkrét hazugságait a Queen és Mercury történetével kapcsolatosan, így éppen életrajzi filmként valójában értelmezhetetlen. A Charles Grant által kiemelt drámai feszültséget is több esetben éppen ezekkel a hazugságokkal éri el a film. Csak hogy a legdurvábbat említsük: a huszadik század egyik legcsodálatosabb napján, 1985. július 13-án megrendezett Live Aid koncert egyáltalán nem egy reunion-fellépés volt a zenekar életében, ráadásul a zenészek nem a szupersztár énekes halálos betegségének tudatában játszottak ezen a legendás koncerten, mint ahogy azt a film bemutatja. A valóságban Mercury és a zenekar is csak évekkel később szerzett tudomást a zenész betegségéről. De tényleg holnapig tudnánk sorolni, hogy milyen sok probléma van ezzel a filmmel.)

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film Hollywood mozi pop popsztár rock zene
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés