Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Nemcsak színházi kulturális élményeket ajánl a közönségnek a Szegedi Szabadtéri Játékok
Művház 2019. április 16. 15:19 Forrás: MTI

Nemcsak színházi kulturális élményeket ajánl a közönségnek a Szegedi Szabadtéri Játékok

A színvonalas színházi előadások mellett kiállításokat, gasztronómiai és szabadidős programokat is ajánl a Tisza-parti városba érkező közönségnek a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Hirdetés

Herczeg Tamás, a fesztivál igazgató a Kultúrhétvége elnevezésű kezdeményezést bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, a Szegedi Szabadtéri Játékok alapítása óta meghatározó szerepet tölt be a város idegenforgalmában. Klebelsberg Kunó is részben ezzel a céllal hívta életre 88 éve a fesztivált.

A közönség körében végzett felmérés szerint a látogatók több mint fele nem helybéli és ők a megváltott jegyeken túl további 500 és 650 millió forint között költenek évente a városban. Az előadások mellett a várható élmények miatt döntenek úgy, hogy ellátogatnak Szegedre - közölte a szakember.

A fesztivál történetében ezért is hozott fontos változást a Reök-palota 2007-es megnyitása, ahol a többi közt képzőművészeti kiállításokkal várják a közönséget. Idén a fesztivállal párhuzamosan rendezik a kortárs képzőművészet hagyományos reprezentatív seregszemléjét, a Nyári Tárlatot, valamint a Bob Dylan életművét bemutató kiállítást - emlékeztetett Herczeg Tamás.

Továbblépésként a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján összegyűjtötték azokat a minőségi rendezvényeket, gasztronómiai kínálatot, fesztiválokat, kulturális és szabadidős programokat és szállásokat, amik a városba érkezőket várják, így "tálcán kínálva" számukra a lehetőséget, hogy összeállítsák teljes hétvégi programjukat - közölte az igazgató.

Videónk is van! Nézze meg, mit mondott Heczeg Tamás a Szeged Televíziónak!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gasztronómia Herczeg Tamás nyár REÖK Szegedi Szabadtéri Játékok színház turizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés