Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 15. 16:19

Mentőhelikopter Nagy Imre szobránál

Képriport
Különleges attrakcióval ünnepelte alapításának tizedik évfordulóját a szentesi légimentő bázis. Egyik helikopterük ugyanis a szegedi Rákóczi téren, a megyei kormányhivatal előtt szállt le.

Hirdetés

Hétfőtől a kormányhivatal aulájában egy fotókiállítás képei segítségével követhetjük nyomon a magyar légimentés történetét. A vándorkiállítást a Magyar Légimentésért Alapítvány hozta el Szegedre abból az alkalomból, hogy a dél-alföldi régiót ellátó szentesi légimentő bázis tíz éve, egészen pontosan 2009. január 5-én kezdte meg működését.

Addig a Dél-Alföld fehér folt volt a hazai légimentés térképén, ezért is fogott össze huszonnégy önkormányzat, hogy az induláshoz szükséges mintegy 100 millió forintot előteremtsék. Ekkor élénkült meg ugyanis az autós forgalom a balkáni útvonalak felé, és ennek következtében sajnos egyre több közúti balesethez kellett sürgősen odaérniük a mentősöknek.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

A születésnap alkalmából egy, a készenléti rendőrségtől kapott helikoptert közelről is megszemlélhettek az érdeklődők a kormányhivatal előtt. A gép épp mentésből érkezett, ezért néhány perccel fél három után landolt a Rákóczi téren közvetlenül Nagy Imre szobra mellett. Néhány percig közelről is megnézhette mindenki a járművet, amelynek speciális felszerelései naponta életeket mentenek a dél-alföldi régióban. Rövidesen a gép ismét felszállt, mert, ahogy a személyzet tagjai mondták, bármelyik pillanatban készen kell állniuk az azonnali indulásra.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Kormányhivatal egészségügy légimentés mentőhelikopter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés