Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. április 15. 13:22 Forrás: MTI

MSZP–Párbeszéd: a magyar választók jövőjét szem előtt tartva politizáltak az EP-képviselők

A magyar választók és Európa jövőjét szem előtt tartva, legjobb szakmai tudásuk szerint dolgoztak az Európai Parlamentben az elmúlt öt évben – értékelte a most záruló ciklusban végzett munkáját Ujhelyi István, az MSZP és Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője Budapesten.

Hirdetés

Ujhelyi István, aki az MSZP-Párbeszéd közös listáján a második helyen áll azt mondta, számukra az a legfontosabb, hogy az orbáni háborúskodással, gyűlöletpolitikával, a Brüsszel elleni hadjárattal szemben megmutassák azt, vannak olyan hazafiak, akik képviselni tudják Magyarország európai arcát.

Hozzátette: az EP-ben végzett munkájuknak nem az volt az értelme önmagában, hogy ellentartsanak az orbáni politikának, hanem hogy olyan szakmai tevékenységet folytassanak, amelynek a magyar választók és Európa jövője szempontjából is van értelem.

Magyarországnak csakis az EU-ban lehet helye és életveszélyes az a politika, amit Orbán Viktor folytat, mert azzal kisodorhatja az országot az EU-ból – hangsúlyozta. Ujhelyi István kiemelte az európai turizmus érdekében folytatott tevékenységét, amely szerinte hozzájárul ahhoz is, hogy növekedjenek Magyarország turisztikai bevételei. Beszámolt a Free Interrail-programról, amelynek révén 18 éves fiatalok ingyen vonatbérlettel járhatják be Európát. Ujhelyi István azt mondta, az EP közlekedési bizottságának alelnökeként egyik felelőse a biztonságos automatizált közlekedésért Európában.

Jávor Benedek, a közös lista negyedik helyén szereplő politikus közölte, az EP-képviselők elsődleges feladata, hogy legjobb tudásuk szerint Magyarország és a magyar társadalom érdekeit képviselve úgy alakítsák az uniós szabályozást, hogy az sikeres, fenntartható Európához vezessen.

A klíma- és energiapolitika területén végzett munkájáról azt mondta, azért küzdött, hogy a magyar háztartásokat az energiahatékonysági beruházásait segítő szabályokat fogadjanak el a tartós rezsicsökkentés érdekében, szemben a kormány „rezsihazugságával”.

A Párbeszéd politikusa szólt a hulladékgazdálkodás területén végzett tevékenységéről és úgy értékelte, ezen a területen Magyarországon katasztrófahelyzet van, a kormányzati ámokfutás olyan helyzetet eredményezett, hogy több helyen a megszűnés határára sodródott a szemétszállítás.A környezetvédelem területén a magyar kormány növényvédőszerekkel kapcsolatos, szerinte a multik érdekeit szolgáló álláspontját bírálta. Kitért arra, hogy kezdeményezésére pénzügyi program indult a tényfeltáró újságírás támogatására, illetve elindult az európai roma hét is.

Jávor Benedek közölte, az európai alapértékeket megsérti a magyar kormány és ez már nemcsak magyar ügy, Európa egészét fenyegeti. Ebben élesen szembenállunk a magyar kormánnyal, hiszünk abban, hogy Európa egy értékközösség is és a magyar kormánynak nincs joga megfosztani polgárait az alapvető európai jogoktól – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy Jávor Benedek listán szerepeltetésével tudatosan próbálják meg az LMP-s szavazókat átcsábítani, Jávor Benedek azt mondta, nem szeretnék, ha azok a választók, akik tavaly tavasszal az LMP-re szavaztak, de azóta csalódtak a pártban, otthon maradnának, ugyanis szükség van rájuk is. Ha valaki a zöldügyek hatékony képviseletét akarja látni az EP-ben, akkor őt kell bejuttatni a parlamentbe – közölte Jávor Benedek.

Ujhelyi István azt mondta, az ellenzéki választóknak tudomásul kell vennie, a Fidesz támogatásával ér fel azokra a pártokra szavazni, akik öt százalék alatt fognak teljesíteni. Szerinte az LMP objektív okokból nem fog tudni öt százalék felett teljesíteni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest EP-választás Európai Parlament MSZP Párbeszéd Ujhelyi István Jávor Benedek
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés