Szegeden 2019. április 15. 13:09

Teljes hosszában megújul a Kollégiumi út

Képriport
A város az elkövetkező időszakban 5,5 milliárd forintot fordít gazdasági területek útfejlesztésére. Ebből az egyik a Kollégiumi út teljes megújítása. Ezt a munkát már elkezdte a kivitelező.

Hirdetés
Hirdetés

A város útjai mellett az önkormányzat figyelmet fordít a gazdasági területek közlekedési útvonalainak fejlesztésére is. Az elkövetkezendő időszakban három kiemelkedő beruházás zajlik majd az ilyen területeken. Az egyik a Béketelepen futó, az ELI-hez vezető út építése. Ennek tervezése már lezárult, hamarosan kiírják a kivitelezésre a közbeszerzési eljárást. A másik a Dorozsmai úttól északra fekvő iparterület belső úthálózatának a rekonstrukciója. Ez az ott lévő vállalkozásoknak nagyon fontos beruházás. A harmadik pedig a Kollégiumi út teljes rekonstrukciója.

Már több évtizedes igénye az itt lévő vállalkozásoknak, hogy jól járható legyen ez az útszakasz. Ennek hiánya a további fejlesztéseket akadályozza ezen a területen – mondta Nagy Sándor alpolgármester az ünnepélyes munkaterület átadón.

A munkálatok teljes költsége 850 millió forint, amelynek nagy részét uniós forrásból biztosítja az önkormányzat, saját forrásból pedig 50 millió forintot fordít erre a beruházásra.

Ezen felül a város az elmúlt hónapokban 200 millió forint értékben közel 650 méter hosszan szennyvízcsatornát építtetett ki a terület ellátására.

Az útépítés kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárást a Strabag Kft. nyerte el, a cég már meg is kezdte a munkát. Az új út hivatalos forgalomba helyezése jövő év elejére várható.

– Egy közel két kilométeres útszakasz készül el, amelynek szélessége 8,5 méter lesz. Az út mellett kerékpársáv és járda is épül, valamint kialakítanak öt buszmegállót is, padokkal, utasváróval, kerékpártámasszal – tette hozzá az alpolgármester.

Emellett elkészül a kapcsolódó forgalomtechnika is, az érintett közműveket kiváltják, a csapadékvíz elvezetését és a közvilágítást is kiépítik, rendezik a zöldterületeket. Nagy Sándor kiemelte, a projekt tartalmazza még a Kollégiumi út két végénél lévő – a Fonógyári úti és a Dorozsmai úti – kereszteződések átépítését is.

– Ezek a gazdasági utakat fejlesztő beruházások mindenképpen hozzájárulnak ahhoz, hogy Szegeden minél több vállalkozás érezze jól magát, és teremtsen új munkahelyeket a városban – közölte Nagy Sándor.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nagy Sándor útfelújítás Kollégiumi út útfejlesztés