• Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Münchenbe vágyna? Vagy megnézné Rosenheimot? Csak ki kell mennie a Mars térre, és fölszállni egy zöld–sárga buszra!
Színes 2019. április 15. 12:10

Münchenbe vágyna? Vagy megnézné Rosenheimot? Csak ki kell mennie a Mars térre, és fölszállni egy zöld–sárga buszra!

Ugyanis már odáig is eljuthat átszállás nélkül. Sőt, ha éjszakai járattal megy, akkor mire fölkel, már Bajorországban van!

München, Rosenheim, Salzburg.

Ez a három legfrissebb, Szegedről elérhető desztinációja a FlixBusnak. Az új német és osztrák célállomások éjszakai busszal is elérhetők, heti öt indulási lehetőségből választhat. Leghamarabb ezen a vonalon Salzburgba juthatnak el, kevesebb mint tíz óra az út távolsági busszal. A FlixBus jelenleg hat országba kínál átszállás nélküli utazási lehetőséget a megyeszékhelyről, Bécs, Pozsony, Prága, Berlin, Szófia vagy Bukarest mellett számos további kisebb város, összesen közel harminc európai település közelíthető meg zöld–sárga busszal.

Oké, de mi van Rosenheimban?

FlixBus-megálló München felé, meg ezek:

Rosenheimi belvárosrészlet (fotó: Wikipédia/Bordás Sándor)

„A Manffall és az Inn összefolyásánál kialakult település és környéke már a római korban is lakott volt, a római légiók egyik fontos hadiállomása volt Pon s Aeni, vagyis híd az Aenuson, vagyis az Inn folyón, amit a környék régészeti leletei is bizonyítanak. Nevét 1234-ben említette először oklevél, és nevét állítólag a Wassenburg grófi család rózsáival díszített címeréről kapta. Délkelet-Bajorország gazdasági középpontja; tavaszi és őszi vásárokkal. Középkori emlékeiből az 1542-ben, majd 1641-ben bekövetkezett nagy tűzvész, majd az iparosodás keveset hagyott meg. A város középpontja az egykori vásártér, ma Max-Joseph-Platz, amely körül még festett homlokzatú erkélyes, tornyos régi polgárházak sorakoznak.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: FlixBus