Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 12. 12:06

A nők társadalmi szerepéről: Paula Ross az American Cornerben

Az aktivista szerint új korszak kezdődött, de azt is elmondta: a változás lassú, türelmesnek kell lenniük a nőknek.

Hirdetés

Az American Corner vendége volt Paula Ross az ohioi Toledóból, Szeged testvérvárosából. Paula a 60-as években, a vietnami háború elleni aktivistaként kezdte társadalmi szerepvállalását. Hamar felismerte, a közélet vezető szereplői többnyire a férfiak közül kerülnek ki, és míg a nőkkel szembeni elvárások egyre nőnek, addig a megbecsülésük és a fizetésük messze elmarad férfi társaikétól.

Céljául tűzte ki, segítsen a környezetében élő nőknek felismerni vezetői képességeiket, a helyi identitás kialakításában szükséges szerepüket, amelyet először szűkebb környezetükben, közösségükben kell bátran felvállalniuk. Utazásai során tanul és tanít, kampányok lebonyolításában vesz részt. Véleménye szerint a nők társadalmi szerepvállalásában új korszak kezdődött, nem elég tudásukat, pozíciójukat megszerezni, kemény munkával meg is kell tartaniuk azt.

Két leány gyermek anyjaként hisz abban, egy közösség női tagjai között szoros együttműködés szükséges, egymást segítve, támogatva, ezzel mindannyiuk fejlődését szolgálva.

Az interaktív beszélgetés során szó esett az országok, kontinensek közti különbségekről, személyes történetekről, tapasztalatokról. A folyamat lassú, de a végén a nők megtalálják helyüket a társadalom és a közélet vezetőiként, alakítóiként.

„Change is slow, be patient!”

K. E.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: American Corner Szent-Györgyi Albert Agóra női egyenjogúság Paula Ross
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés