Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. április 11. 21:52 Forrás: MTI

Trump folytatná a tárgyalásokat Észak-Koreával, de nem hajlandó engedményekre

Ezt maga az amerikai elnök mondta a sajtónak Washingtonban csütörtökön.

Hirdetés

Donald Trump a Mun Dzse In dél-koreai elnökkel folytatandó tárgyalásai előtt a Fehér Házban közölte: nem áll készen az Észak-Korea elleni gazdasági szankciók enyhítésére, viszont bármikor készen áll egy újabb, harmadik csúcstalálkozóra Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Az amerikai elnök szilárdnak nevezte az észak-koreai vezetőhöz fűződő kapcsolatát. Egy újabb csúcstalálkozóra utalva hangoztatta, hogy az remélhetőleg nagyszerű megoldást eredményez majd a világ számára.

Mun Dzse In kifejtette, nem tartja kudarcnak a Vietnamban tartott második amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót, inkább úgy értékeli, hogy az egy hosszú folyamat része volt. A dél-koreai államfő hangsúlyozta, hogy egyetért az amerikai elnökkel abban, hogy a tárgyalások végső célja Észak-Korea teljes körű atomfegyver-mentesítése. Kiemelte, hogy az amerikai elnökkel megvitatják egy Észak-Koreának nyújtandó dél-koreai humanitárius segítség lehetőségét. A dél-koreai politikus Phenjannak szánt élelmiszer-szállítmányok indítását helyezte kilátásba.

A Fehér Ház közleménye szerint a két elnök kétoldalú kérdéseket vitatott meg, de az amerikai elnöki hivatal nem közölt részleteket. 

Mun szerda este érkezett Washingtonba, és csütörtökön reggel tárgyalt Mike Pence alelnökkel, Mike Pompeo külügyminiszterrel és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadóval is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donald Trump atomprogram Dél-Korea Egyesült Államok Észak-Korea Kim Dzsongun
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés