Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Felháborító: nem adja ki a kormányhivatal, mire, kikre költött 2,5 milliárd forintot
Szegeden 2019. április 11. 09:01

Felháborító: nem adja ki a kormányhivatal, mire, kikre költött 2,5 milliárd forintot

Lehet, sosem tudjuk meg, ki az a 93 személy, vállalkozás, akiknek a Csongrád megyei kormányhivatal illetékességi területén támogatási okiratot bocsátott ki, hogy az ön pénzéből is kártalanítson egy fideszes vállalkozás, a Szeviép tönkremenetele miatt bajba került vállalkozásokat.

Hirdetés

Tájékoztatás érkezett a tizenhatodik napon. Újra megkérdeztünk ugyanis március 25-én a kormányhivataltól, hogy

„ki, mekkora összeget és miért kapott a magyar államtól? Tételesen ki volt az a 93 személy/vállalkozás, vagy ezeknek a képviselete, akiknek kiállították ezeket a támogatási okiratokat, tételesen mekkora összeget kaptak a kártalanítottak vagy a képviselőjük a magyar államtól?”

Április 10-én este Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálatának kommunikációs vezetője elküldte Juhász Tünde Csongrád Megyei kormánymegbízott válaszát (pdf).

A két oldalas levélben azonban nem cégnevek, és összegek szerepel, noha ennél egyértelműbben és konkrétabban már nem (nagyon) lehetne megkérdezni azt, hogy tessék végre fölsorolni a vállalkozások nevét, és azt mennyit kaptak a Baranyi–Oltványi–Pistrui által csődbevitt fideszes Szeviép-kártalanítás után, hanem jogszabályokat, törvényi helyeket, kormányrendeleteket és azok alkalmazását sorolja.

Majd közli:

„a támogatás-megállapítási indokok jogszabályi részletezésével és a támogatási okiratok számának közlésével tájékoztattam Önt a közérdekű adatigénylésére vonatkozóan.
Kérem a fentiek szíves elfogadását.”

Taps a közönség soraiban.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője iktatott, aláírt papíron közli, bárki, bárhogy próbálkozik megtudni közadatokat ebben a témában, nem fog neki sikerülni.

Talán egyszer kiderül, mit és miért titkolnak ennyire a fideszes Szeviép kártalanításával kapcsolatosan.

Nem maradt más hátra, kipereljük az iratokat: mert joga van tudni mindenkinek, ki és miért kapott a kártalanításból.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Kormányhivatal Szeviép
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés