Szegeden 2019. április 11. 08:39

A hét végén ismét kitör a street food őrület a Széchenyi téren

Magyarország legjobb utcai séfjei portyáznak a hétvégén a Széchenyi téren, ahol péntektől három napra már negyedik alkalommal tér vissza a régió legnagyobb street food fesztiválja, hogy idén is térdre kényszerítse az ízlelőbimbókat.

Pénteken délután 2 órakor startol el a Széchenyi téren Szeged és a Dél-Alföld legnagyobb street food fesztiválja, a Gerilla Gourmet – kulináris Rock 'n Roll.

A Wossala Rozina, Meczker Tamás és a Konyhafőnök-győztes Németh Ádám gasztro-ikonokkal fémjelzett eseményen többek között az Anna and the Barbies, a Crème de la Pop, és a Huckleberry Guys biztosítja vasárnap estig a fergeteges hangulatot.

A rendezvény szervezői minden eddiginél extravagánsabb gasztro-kínálattal és rekord számú kiállítóval  készülnek, köztük egy tizenkét méteres smoker-rel és rengeteg országos food truck premierrel.

Az eddig jól bevált recept szerint működő kézműves sörök, a legkeményebbeknek készült chiliszószok, és a friss, helyben készült burgerek mellett rengeteg újdonsággal is számolhatnak idén a kilátogatók.

Bemutatkozik  Magyarország első pizza-burger truckja, de itt lesz a világ  legerősebb chili szósza is, az Utolsó Kenet, amely maga alá gyűrte a Guinness rekorder Carolina Reapert is.  

Szegedre érkezik Magyarország három emblematikus gasztro-ikonja is, a 12x10 méteres extravagáns szabadtéri látványkonyhában, bárki ellesheti a mesteri fogások titkait, Wossala Rozinától, Meczker Tamástól és a Konyhafőnök 2016 győztesétől, Németh Ádámtól.

Program

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál gasztronómia Gerilla Gourmet Széchenyi tér