Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 10. 19:07

Áprilisi jégesőt hoztak a felhők Szegedre

Derékba kapta Szegedet a régen várt csapadék, ami bár igen hevesre sikerült, nem is tudjuk, mikor láttunk jeget utoljára ilyenkor, a meteorológus szerint mégsem történt semmi rendkívüli.

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szegedi Magaslégköri Obszervatóriumának munkatársa szerint

nagyjából negyed óra alatt átlagosan 12-15 milliméter eső esett Szeged térségében,

ami, bár elsőre szokatlannak és rendkívülinek tűnhet, meteorológiai szempontból valójában egyáltalán nem számít különlegesnek.

A tavaly augusztus óta tartó aszályos időszak miatt az elmúlt hónapokban jóval kevesebb csapadék hullot az átlagosnál, egész márciusban például összesen 1 milliméter eső esett Szeged térségében, ehhez képest soknak tűnhet a szerda este 10-15 perc alatt lezúduló eső, a szakember szerint azonban összességében ez csak egy gyenge zápor volt, és még a jégeső sem mondható igazán különleges jelenségnek áprilisban.

Meteorológiailag. Na, de átlagemberileg?

Mi nem emlékszünk rá, mikor láttunk utoljára áprilisban jégesőt Szegeden, és úgy tűnik, olvasóinkat is meglepte a dolog, hiszen rövid idő alatt jó pár videót és képet is kaptunk az esőről és a jégről, ezekből többet a Facebook-oldalunkon és az ottani kommentekben láthat. Úgy tűnik, a zivatar dél felől érkezett, mert legkorábban az újszegedi olvasóink küldtek felvételeket.

Ezt a videót egy autós olvasónktól kaptuk, aki nehezen bár, de kivehető, hogy előbb a nagykörút és a Petőfi Sándor sugárút kereszteződésében várakozott a lámpánál, majd az Alföldi utca felé vette az irányt. Talán direkt, talán véletlenül, a váratlan, nagy mennyiségű csapadékot komolyzenei aláfestéssel tette még érzékletesebbé. Lehet, hogy a Bartók Rádiót hallgatta? Az eső és a zene harmóniáját néha a navigációs program információi törik meg, az is figyelemre méltó kompozíciós érzékről árulkodik.

Korábban írtuk:

Jégeső esik több helyen is Szegeden.

Szerkesztőségünk ablakából így nézett ki háromnegyed hét környékén a hirtelen lezúduló csapadék, a Kiss Ernő utcában több autó riasztója is megszólalt.

Néhány méterrel arrébb, a Feketesas utcában, a Szeged Televízió stúdiójának kapujánál pedig így pattogtak a jégdarabok a járdán és az úttesten.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: időjárás jégeső meteorológia zápor zivatar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés