Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. április 10. 12:12 Forrás: index.hu

A szakértők szerint hamarosan emelkedni fog a hús ára

A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, Éder Tamás szerint folyamatosan emelkednek a húsipari cégek költségei, többet kell fizetni az energiáért, a csomagolóanyagért és a bérek is nőttek. Ez pedig magával hozza a húsok drágulását.

Hirdetés

Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett az élő sertés ára, közel 30 százalékos az emelkedés. Pedig az élősertés ára tavaly még kifejezetten nyomott volt, de amióta megjelent Kínában is a kegyetlen gyilkos, a sertéspestis, a világ messze legnagyobb sertéspiacán vélhetően ki kellett pusztítani sok millió disznót. Azért csak vélhetően, mert erről Európában senkinek nincsenek pontosan adatai, de az európai sertéstenyésztők egyszer csak azt tapasztalták, hogy Kína valósággal kiszippantotta az európai sertésállományt, és pillanatok alatt 30 százalékkal drágult az alapanyag – mondta Éder Tamás hétfői sajtótájékoztatóján.

Amennyiben drágább az alapanyag és lényegesen magasabb a munkaerő ára, ami a költségek két jelentős tétele, akkor szinte biztos, hogy sokkal drágábbak lesznek a hústermékek. Ez az emelkedés pedig hamarosan a késztermékek piacán is jelentkezni fog.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ár drágulás hús
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés