Hirdetés
Szegeden 2019. április 10. 11:21

Jogerősen hat évre ítéltek egy szerbiai kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szerbiai férfit, aki több mint 13 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Szlovákiába csempészni tavaly.
Hirdetés

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.

A jelenleg 27 éves, informatikushallgatóként tanuló vádlott 2018. január 19-én jelentkezett belépésre autójával az ásotthalmi határátkelőhelyen. A kocsijában ült a barátnője és egy ismerőse is. A pénzügyőrök a tételes vámvizsgálat mellett döntöttek, és az autó első ülései alatt kialakított duplafalú üregekben, valamint a csomagtér fenéklemezén létrehozott rejtekhelyen 27 műanyag tasakot, összesen 13,287 kilogramm marihuánát találtak.

A csaknem 30 millió forintos feketepiaci értékű kábítószer-szállítmány összes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem másfélszerese.

Döntésével a táblabíróság enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott hétéves büntetést. Benedek Tibor tanácsvezető bíró az indoklásnál kifejtette, az ítélőtáblán kialakult büntetéskiszabási gyakorlatra tekintettel látott lehetőséget a bíróság az enyhítésre. Hozzátette: figyelembe vették azt is, hogy a külföldi, magyar nyelvet nem beszélő vádlottnak hazájától távol kell letöltenie büntetését.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: börtön ítélet kábítószercsempész Szegedi Ítélőtábla