Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Együtt bukott első fokon sajtópert Szabó Bálint, a szegedma és a Déli Szó Botka László ellen
Szegeden 2019. április 9. 16:15

Együtt bukott első fokon sajtópert Szabó Bálint, a szegedma és a Déli Szó Botka László ellen

Lázár János fizetett provokátora és a szegedi fake news gyár 1-1 millió forintot kell fizessen Botka László polgármesternek. Szabó Bálint első fokon megússza ennyivel, a szegedmán viszont pluszban elég sokáig kinn lesz egy cikk nyitóképernyőn – ha helyben hagyják majd az ítéletet.

Hirdetés

Lakatos Péter bíró első fokú ítélethirdetésére csak a Botka László polgármestert képviselő Bálint Gábor ügyvéd jött el:

sem Szabó Bálint, sem a minap Pécsett jogerősen pert vesztő Kapitány Gergely vezette szegedma szerkesztősége, sem ügyvédeik nem tartották fontosnak, hogy ott legyenek az ítélethirdetésen.

Abban a sajtóperben hirdettek ma ítéletet első fokon, amelyet azután indított Botka László polgármester, hogy Szabó Bálint az Echo TV-ben adott egy pazar interjút, majd ezt a szegedma továbbgondolta, és ez megjelent a nyomtatott szegedmában, a Déli Szóban is.

(fotók: Szabó Luca)

Szabó a televízióban azt állította az ügyészségi vádiratban is benne van, hogy a Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak – erről már a korábbi tárgyaláson is írtunk. A szegedma megnézve ezt az interjút belelkesült, és írt egy hazugságcikket, amiben azt is írták a Szeviép-pénzek Botka Lászlónál landoltak. Majd a tárgyalásokon végig arra hivatkoztak, ők csak átvették Lázár János fizetett provokátorának szavait. Ez utóbbi érvelés is elég gyorsan elbukott, ahogy Szabó Bálint védekezése is.

Lakatos Péter bíró ítéletében elmondta, az eredetileg kért 2-2 millió forint helyett az 1-1 millió forintos sérelemdíj arányos. És ha van ember, akinek jól jött az Echo TV megszűnése, az egyértelműen Szabó Bálint: ugyanis eredetileg ott élő adásban nyilvánosan bocsánatot kellett volna kérnie, de Mészáros Lőrinc televíziójának megszűnése miatt erre már nincs mód.

A szegedmának a sérelem megfizetésén túl nyolc napig kinn kell tartania a nyitóoldalán az ítélet rendelkező részét, valamint egy bocsánatkérést Botka László polgármestertől, a Déli Szónak a címoldalán kell megtennie ugyanezt.

Az ítélet nem jogerős, csodálkoznánk, ha Szabó Bálint és a jogerősen elítélt Kapitány Gergely vezette szegedma és a Déli Szó nem fellebbezne.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Botka László Déli Szó ítélet per Szabó Bálint Szegedi Járásbíróság Szegedma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés