Hirdetés
Szegeden 2019. április 9. 12:31 Forrás: MTI

Csúcsra járnak a szállodák húsvétkor

Az egész országban teltházzal üzemelnek a szállodák a húsvéti ünnepekkor, a szobák átlagára pedig 5-10 százalékkal magasabb a tavalyinál - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az MTI-nek.

Budapesten teljes teltház lesz húsvétkor, a fővárosban a két-három éjszakás foglalások jellemzőek. A négynapos hosszú hétvégén az ország összes régiójában jelentős lesz a vendégforgalom. Szabad szobát már csak elvétve lehet találni - fejtette ki.

Hozzátette: minden szállástípus iránt jelentős volt az érdeklődés, az előfoglalások alapján az ünnepi hétvégén nemcsak a szállodák, hanem a panziók és az apartmanok is megtelnek.

Elmondta azt is, hogy a vidéki szállodákban hosszabbak, 4-5 éjszakásak a foglalások, az iskolai tavaszi szünet miatt sokan tovább maradnak. A félpanziós csomagok a legnépszerűbbek, de sok szálloda speciális húsvéti csomagot is kínál a vendégeknek.

Megjegyezte, hogy mivel az idén áprilisban van húsvét, így az időjárás is jobban kedvez a szabadidős programoknak.

Szabó Mihály, a Hunguest Hotel Forrás igazgatója a szeged.hu-nak elmondta, náluk is telt ház lesz húsvét hétvégéjén, egyetlen kiadó szobájuk sincs már arra az időszakra. A legtöbbet jó előre lefoglalták a vendégek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: húsvét szállás